Gemeente Leiden

Voorjaarswandeling Heempark Leiden

De afdeling Natuur- en milieueducatie van de gemeente Leiden houdt op zondag 28 april, in samenwerking met het IVN (Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie), haar maandelijkse rondleiding in het Leidse Heempark (Oegstgeesterweg 21). Het thema deze maand is: 'lentegeuren en -kleuren'. De wandeling begint om 14.00 uur

De bloei van de prilste voorjaarsbloeiers is alweer achter de rug, maar er zijn weer heel wat andere soorten voor in de plaats gekomen. Dat is nu het bijzondere van heemtuinen: de opeenvolging. Soorten die uitgebloeid zijn vallen nauwelijks op. Wat er nu te bewonderen valt is de bloei van de niet meer in Zuid-Holland voorkomende kievitsbloem, de massaliteit van het toch wel zeldzame daslook, dotterbloemen, wilde hyacinten, bosanemonen, speenkruid en sleutelbloemen. Voeg daarbij het frisse groen van de uitlopende bomen en heesters en de middag kan eenvoudigweg niet meer stuk!

Ook kunt u op deze middag kennismaken met het project Lentegeuren en
-kleuren, dat speciaal is opgezet voor de groepen 3 en 4 van de basisschool. Hierin kunnen kinderen op speelse wijze ontdekken wat er in het voorjaar zoal gebeurt met planten, vogels en insecten. Er zijn binnenactiviteiten waarin ze zelf op ontdekking gaan aan de hand van opdrachten. Buiten bestaan de activiteiten uit een natuurpad door het park met informatie bij bloemen en planten.

Aanvangstijd van de excursie is om 14.00 uur en deelname en toegang tot het park zijn geheel gratis. De start is op de binnenplaats van het park. De wandeling staat onder deskundige leiding van natuurgidsen van het IVN.

Vanaf zondag 28 april zal het Heempark weer op elke zondagmiddag geopend zijn van 14.00 tot 17.00 uur. Op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur. U vindt het Heempark aan de Oegstgeesterweg 21.