Rijksuniversiteit Groningen

07 mrt 2002

Nummer 32 7 maart 2002

Wielervereniging Tandje Hoger

24 uurs race door het noorden van Groningen

Pittoreske route
Deelname
Noot voor de pers

Een etmaal lang op de pedalen. Op maandag 29 en dinsdag 30 april 2002 organiseert de Groninger Studenten Wielervereniging Tandje Hoger voor het eerst sinds 1997 weer een 24 uurs race. Deelnemen kan zowel individueel als in estafetteteams van maximaal vier personen. Het is de bedoeling om in 24 uur zoveel mogelijk kilometers af te leggen

De race wordt georganiseerd ter ere van het 25-jarig bestaan van Tandje Hoger en is tegelijk een opwarmertje voor de Giro d'Italia 2002, die op 11 en 12 mei in Groningen van start gaat. Start en aankomst zijn bij het sportcentrum van de Groningse universiteit op het Zernikecomplex.

Pittoreske route

De route is ongeveer 90 kilometer lang en voert door vele pittoreske dorpjes in het noorden van de provincie Groningen. In 1997, bij het 20-jarig bestaan van de vereniging, legde een aantal solo-deelnemers maar liefst 540 kilometer af. Controle van de afgelegde afstand vindt plaats, net als bij de Friese Elfstedentocht, met behulp van stempelposten. Tijdens de race kunnen deelnemers gebruik maken van kleed-, douche- en slaapruimten in het sportcentrum. Ook is daar EHBO aanwezig en zijn er masseurs om de verstijfde spieren weer soepel te maken. De organisatie zorgt voor ravitaillering onderweg in de vorm van enkele versnaperingen.

Deelname

Belangstellenden kunnen informatie opvragen bij Marco Bergman de website van de vereniging kijken (www.tandjehoger.com ). Intekenen voor deelname kan nu ook al.

Noot voor de pers

Meer informatie: Marco Bergman, e-mail: l.m.bergman@student.rug.nl