Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 18 april 2002


Eerste paal politiebureau Leiden-Zuid Leiden

Op de hoek van de Vijf Meilaan en de Boshuizerlaan slaat wijkbewoonster mevrouw Miep Rozendaal maandagmiddag 29 april om 15:30 uur de eerste paal van een nieuw politiebureau. Na verloop van ongeveer een jaar zal het Politieteam Leiden-Zuid weer, zoals het hoort, gevestigd zijn in de wijk zelf. Op dit moment is het wijkbureau voor bewoners van Leiden-Zuid nog gevestigd aan de Witte de Withlaan net aan de overkant van het water in de gemeente Voorschoten.

Met het nieuwe gebouw aan de Vijf Meilaan komt voor het politieteam Leiden-Zuid een einde aan een lange periode van niet optimale huisvesting. De bewoners van Leiden-Zuid kunnen voor politiezaken straks weer in hun eigen wijk terecht.

Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan de 40 politiemedewerkers van Leiden-Zuid. De nieuwbouw maakt onderdeel uit van een omvangrijk nieuwbouwprogramma van Politie Hollands Midden. Het is het derde bouwproject in een plan dat zeven nieuwe bureaus omvat. In 2001 is aan de Goverwellesingel in Gouda-Oost al een nieuw bureau gebouwd en ook aan de Noordhoek in Roelofarendsveen is vorig jaar een nieuw politiebureau in combinatie met een nieuwe brandweerkazerne in gebruik genomen.
Na het nieuwe politiebureau in Leiden-Zuid, zal ook in Leiden-Noord een nieuw bureau worden gerealiseerd. Verder komen in Alphen aan den Rijn en Gouda op termijn nieuwe districtsbureaus.

Wanneer het politieteam in Leiden-Noord aan de beurt is, is nog niet te zeggen. Dit team is het laatste team in Leiden dat nog niet over adequate huisvesting beschikt.

Het nieuwe pand in Leiden-Zuid wordt gebouwd door Bouwbedrijf Baas uit Gouderak.

Noot voor de redactie /