Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 26 april 2002



Offensief tegen geweld en agressie

Bezoek aan Gemeentelijk Vervoersbedrijf Utrecht

De PvdA Tweede-Kamerleden Peter van Heemst en Staf Depla starten op maandag 29 april met een offensief tegen 'geweld, agressie en hufterigheid'. Ze willen zoveel mogelijk mensen aanspreken op hun ervaringen met en hun strijd tegen geweld en agressie. Van Heemst en Depla gaan in gesprek met uitvoerders, mensen die dagelijks in de frontlinie van de samenleving hun werk doen.

Het Offensief sluit aan bij een veelheid van initiatieven die de Partij van de Arbeid in de Tweede-Kamer heeft ondernomen, zoals:


* De kamerbreed gesteunde motie van Van Heemst (november 2001) waarin de PvdA de minister van Justitie heeft uitgenodigd om een nieuw offensief te lanceren tegen geweld en agressie.


* Acties van PvdA Tweede-Kamerlid Annet van der Hoek op het thema huiselijk geweld/ geweld achter de voordeur.

* Het initiatiefwetsvoorstel van PvdA Tweede-Kamerlid Jo Horn (in coproductie met het CDA) om geweld tegen uitvoerders zwaarder te kunnen bestraffen.

Maandag 29 april

Op maandag 29 april gaan Peter van Heemst en Staf Depla op bezoek bij het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Utrecht, Radboutkwartier 254 (in Hoog Catherijne).

Ze worden om 13.00 uur ontvangen door Tom Hilhorst, manager van Divisie bus. Hij informeert de PvdA-ers over de aanpak van geweld in het openbaar vervoer in de stad Utrecht. Hierna gaan ze in gesprek met chauffeurs en nemen ze deel aan een busritje met lijn 5 richting Kanaaleiland.

Voor meer informatie Marije Laffeber 070-3183691