Ingezonden persbericht


Dit is een extra bericht van

BATTL.nl Opinie Achtergrond Literatuur

"Amerika heeft gewonnen"

Willem Oltmans is journalist in ruste, maar dit betekent niet dat hij zit te niksen. Hij werkt in een gestaag tempo aan zijn memoires en in de afgelopen maanden publiceerde hij een aantal vlugschriften over de internationale politieke ontwikkelingen. En wederom lijkt hij roepende in de woestijn. BATTL.nl sprak hem uitgebreid over de toestand in de wereld.

Enkele citaten:

"Ik heb vanaf het eerste moment gedacht: dat hebben ze zelf gedaan. Want ik weet hoe Amerikaanse breinen werken. Ze zijn er toe in staat. Ze hebben in Hawaï, toen Washington wist dat Pearl Harbor zou worden aangevallen, ook niets gedaan. Ze hebben die aanval toen bewust laten gebeuren om het Amerikaanse publiek op te winden, dat toen nog pro-nazi was. Dat heeft toen gewerkt om heel Amerika in die oorlog te betrekken. Ze doen het nu weer."

"Mensen als Bin Laden en Guevarra zijn oneindig veel nobeler dan Bush en John F. Kennedy en Eisenhower."

"Als alle ayatollahs roepen dat het oliewapen moet worden ingezet, is er één eerlijke vent, meneer Sadam Hoesein, die het doet. Zelfs Iran en Libië laten zich door de VS onder druk zetten. Dus moet Sadam kapot. Hij is dus de enige die principieel is."

Lees het hele interview op BATTL.nl

Met vriendelijke groeten,

De redactie

Wilt u onze updates niet langer ontvangen, laat dit dan s.v.p. even weten.