Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nederlandse Jeugdkampioenschappen Schaken wederom in Nijmegen (29 april - 4 mei 2002)

De Nederlandse Jeugdkampioenschappen Schaken vinden evenals vorig jaar plaats in Nijmegen.
Gastheer van het toernooi is de Katholieke Universiteit Nijmegen. De kampioenschappen worden gehouden in het Universitair Sportcentrum van maandag 29 april tot en met 4 mei 2002.
Door het ontbreken van een hoofdsponsor zal de opzet dit jaar soberder zijn dan andere jaren. Zo zal het toernooi in de A-groepen slechts 6 dagen beslaan. Het speeltempo is gelijk aan die in de B- en C-groepen, zijnde 1 speeltempo 40 zetten in 1 3/4 uur en daarna een half uur voor de rest van de partij. Op speeldag 2, 3 en 5 worden twee ronden per dag gespeeld.

De organisatie van het Kampioenschap is in handen van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) en de Nijmeegse schaakvereniging 'Strijdt met Beleid'. De Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN) faciliteert de kampioenschappen in de vorm van het beschikbaar stellen van voorzieningen. De Gemeente Nijmegen heeft het mede mogelijk gemaakt dat de kampioenschappen in Nijmegen gespeeld worden.

De Nederlandse Jeugdkampioenschappen zijn het jaarlijkse hoogtepunt van het jeugdschaak in Nederland. De Nederlandse top strijdt hier om de felbegeerde titels en de daaraan gekoppelde rechten. Zo verdient elke kampioen een startbewijs voor het Europees Kampioenschap. Er zullen 120 spelers(sters) deelnemen, die om de Nederlandse Jeugdtitels zullen strijden in zes groepen. De leeftijdscategorieën zijn: A (t/m 20 jaar), B (t/m 16 jaar) en C (t/m 14 jaar). Per leeftijdscategorie zijn er twee groepen: 'Meisjes' en 'Jeugd'.

De wedstrijden worden gespeeld in het Sportcentrum van de Katholieke Universiteit Nijmegen, Kwekerijweg 4, dagelijks van 08.30 tot 18.30 uur. Hier vinden ook de opening plaats op 29 april (11.00 uur) en de prijsuitreiking op 4 mei (om 15.30 uur). Toeschouwers zijn van harte welkom.
De kampioenschappen zullen dagelijks te volgen zijn op de site van de KNSB: www.schaakbond.nl

Meer informatie te verkrijgen bij de heer E. van Breugel:

Bondsbureau KNSB, tel. 023-5254025
email: bondsbureau@schaakbond.nl

Zie tevens de site van het toernooi van 2001. Binnenkort zal de site voor dit jaar beschikbaar komen.

---