CSS Holding

Published: 07:30 29.04.2002 GMT+2 /Source: CSS Holding NV /AEX: CSS /ISIN: NL0000345569

CSS Holding NV: Ontwikkelingen eerste kwartaal 2002


· TEGENVALLEND EERSTE KWARTAAL DOOR AANHOUDEND MOEILIJKE MARKTOMSTANDIGHEDEN

· HERSTEL 2E HALFJAAR NOG ONZEKER


· AANGESCHERPTE REORGANISATIE LEIDT TOT GOEDE UITGANGSPOSITIE OM TE PROFITEREN VAN MARKTHERSTEL
DEN BOSCH - IT- en telecom dienstverlener Computer Services Solutions Holding N.V. (CSS) heeft een tegenvallend eerste kwartaal van 2002 achter de rug. Met name de eerste twee maanden ondervond de onderneming de gevolgen van de aanhoudend slechte
marktomstandigheden. De maand maart liet een lichte verbetering van de orderintake zien, maar onzeker is nog of dit herstel zal doorzetten. Hierdoor is de eerder uitgesproken verwachting dat CSS over geheel 2002 een minimaal gelijkblijvende nettowinst zal behalen thans nog onzeker. Zo mogelijk zal in augustus een nadere precisering van de winstverwachting voor het gehele jaar worden gegeven.

Margedruk op het gebied van diensten en uitstel van projecten door opdrachtgevers hebben in de eerste maanden van het jaar een verdere negatieve invloed op de resultaatontwikkeling gehad. De Belgische activiteiten en die van de business line Software Solutions (voorheen CSS Solutions) presteerden conform verwachting. De Telecom-activiteiten, met name het PABX segment
(bedrijfstelefoniecentrales), bleven achter bij de verwachtingen. Bij de overige activiteiten stonden de bezettingsgraden onder druk.

Er is een omvangrijk herstructurering- en reorganisatieprogramma in gang gezet, waarbij de organisatie verder wordt gestroomlijnd naar acht marktgerichte business lines. Dit programma verloopt volgens plan. Door de marktomstandigheden ziet CSS zich echter genoodzaakt deze herstructurering verder aan te scherpen en uit te breiden. Met de afronding van dit proces in de komende maanden zal CSS goed gepositioneerd zijn om te kunnen profiteren van marktherstel zodra dat zal optreden.

Vooruitzichten
Verbetering van de winstgevendheid zal mede afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in het tweede halfjaar, met name het laatste kwartaal. Verwachtingen hieromtrent zijn momenteel moeilijk te geven. Bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers in augustus zal CSS zo mogelijk een nadere precisering van de winstverwachting voor het gehele jaar afgeven.

De jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal worden gehouden op 8 mei aanstaande te Amsterdam.

Den Bosch, 29 april 2002
De Directie

Klik op onderstaande link om het volledige persbericht te kunnen bekijken:

http://reports.huginonline.com/857270/102712.pdf



CSS Holding