Ingezonden persbericht


Quantum voegt NAS- en beveiligingsdivisie samen

- Versterking van positie in het kanaal en als OEM-partner
- Aanbod van integrale oplossingen aan klanten
Bracknell (Verenigd Koninkrijk), 29 april 2002 -- Quantum, vooraanstaand leverancier van databeveiligings- en netwerkopslagoplossingen, bundelt de verkoop- en dienstenactiviteiten van de Data Protection Divisie en de Network Attached Storage (NAS) Divisie. Op deze manier kan Quantum haar klanten één complete oplossing bieden voor databeveiliging en netwerkopslag, op niveau van desktop-systemen tot aan oplossingen voor rekencentra. Quantum Storage Solution Group versterkt hiermee haar positie in het verkoopkanaal en als haar positie als OEM-partner.

Uitbreiding assortiment
De samenvoeging van de Data Protection Divisie en Network Attached Storage (NAS) Divisie is een voortvloeisel van het denken in oplossingen dat Quantum voorstaat. De laatste maanden heeft Quantum hiertoe ook haar positie in de NAS- en tape-robotmarkt verbreed. In aanvulling op de nieuwe ATL M2500 modulaire tapebibliotheek voor het middensegment, brengt Quantum voor het instapsegment de nieuwe SuperLoader uit, een autoloader die gericht is op werkgroepen en afdelingen.

In de NAS-markt is Quantum reeds marktleider in het werkgroepensegment. In vervolg op het succes van de Snap Server 12000, zal Quantum zich met een nieuw product ook gaan richten op middensegment.

Tenslotte heeft Quantum de DX30 op de markt gebracht, een disk gebaseerd product dat geoptimaliseerd is voor back-up doelstellingen en die naadloos te combineren is met een tapebibliotheek. Het product levert een hoge prestatie tegen lage kosten en is ideaal voor klanten die steeds korter de tijd hebben voor het maken van een back-up.

Benoeming Doug May
De Quantum Solution Group heeft Doug May benoemd als senior vice president. Hij zal in zijn functie verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde verkopen. Doug May brengt vijf jaar ervaring met zich mee in de opslagindustrie bij Fujitsu. Bij onder andere IBM en CalComp deed Doug May twaalf jaar ervaring op in de verkoop, het kanaal en internationale expertise.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en Snap Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen).

In het boekjaar dat eindigde in maart 2001 behaalde de DLT en Storage Systems Group van Quantum een omzet van 1,4 miljard dollar.

Meer informatie:
Quantum
Graham Patterson
e: graham.patterson@quantum.com
t: 00 44 (1344) 35 35 00

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
e: marije@l-dj.nl
t: 00 31 (20) 421 05 65