INST. VOOR PUBLIEK EN POLITIEK

Kiezen op 15 mei nu nog eenvoudiger

KANDIDAAT OP MAAT
Kiezen op 15 mei nu nog eenvoudiger

Over ruim twee weken vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. En dit jaar wordt het de kiezer wel erg gemakkelijk gemaakt.
Al enige tijd is immers met de StemWijzer een persoonlijk stemadvies op te vragen. Dit programma voorziet zwevende kiezers online van een stemadvies op basis van de verschillende partijprogramma's.

De service van het onafhankelijke Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) gaat echter verder. Want stel je weet op welke partij je moet stemmen maar nog niet op welke kandidaat? Ook dat is nu mogelijk. Met het programma 'Kandidaat op Maat' kan de kiezer vanaf vandaag ruim 800 kandidaten van de zestien partijen selecteren die aan de komende verkiezingen deelnemen.

Via het programma kunt u de beste kandidaat vinden naar geheel eigen voorkeur. U voert eenvoudig partij, geslacht, geboortejaar en regio in. Wilt u een man of toch maar een vrouw? Een jonge of juist een oudere kandidaat? Of liever een volksvertegenwoordiger uit de eigen provincie?
Van kandidaten zijn alleen gegevens opgenomen die door partijen openbaar gemaakt zijn. Voor zover bekend zijn links opgenomen naar persoonlijke internetpagina's voor nog meer persoonlijke gegevens. Voor wie zich wil oriënteren op het uitbrengen van een voorkeurstem biedt 'Kandidaat op Maat' uitkomst! 'Kandidaat op Maat' is te vinden op www.stemwijzer.nl, de verkiezingssite van het IPP.