Apple Benelux

Apple introduceert DVI-naar-ADC-adapter

Voor aansluiting van de bekroonde flat-panelbeeldschermen van Apple op de nieuwe PowerBook G4

Bunnik, 29 april 2002 - Apple introduceert vandaag de Apple DVI-naar-ADC-adapter waarmee de bekroonde serie digitale flat-panelbeeldschermen van Apple kunnen worden aangesloten op de nieuwe PowerBook G4 via de geïntegreerde DVI-poort (Digital Visual Interface). Met de Apple DVI-naar-ADC-adapter kan bovendien een tweede Apple flat-panelbeeldscherm worden aangesloten op bepaalde Power Mac G4-modellen, waaronder het model met de nieuwe NVIDIA GeForce 4 Titanium grafische processor.

"Veel gebruikers van de PowerBook willen ook een Apple Studio en Cinema Display aansluiten op hun computer", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Met deze adapter wordt deze wens vervuld. PowerBook-gebruikers kunnen nu hun werkruimte verdrievoudigen tot 3,4 miljoen pixels van een onberispelijke digitale kwaliteit."

De DVI-naar-ADC-adapter is een compact apparaat dat niet groter is dan 12,7 cm2, en dat actieve onderdelen bevat waarmee het DVI-signaal wordt versterkt voor een optimale beeldkwaliteit, zelfs op grote flat-panelbeeldschermen met een hoge resolutie zoals de 23-inch Apple Cinema HD Display. De adapter wordt geleverd met een geïntegreerde voeding, een netsnoer (wisselstroom) en een kabel van 2 meter met een DVI- en USB-connector. Het Apple flat-panelbeeldscherm wordt rechtstreeks aangesloten op de ADC-poort (Apple Display Connector) van de adapter.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe DVI-naar-ADC-adapter van Apple is verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij geautoriseerde Apple resellers voor de prijs van 179 euro*.

De nieuwste serie digitale beeldschermen van Apple bestaat uit de Studio Display van 15 inch (adviesprijs 699 euro*), de Studio Display van 17 inch (adviesprijs 1149 euro*), de Cinema Display van 22 inch (adviesprijs 2899 euro*) en de nieuwe Cinema HD Display van 23 inch (adviesprijs 4299 euro*).


* Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Foto's in hoge resolutie van producten van Apple vindt u op www.apple.com/pr

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr