Apple Benelux

Apple onthult nieuwe eMac voor het onderwijs

eMac met 17-inch flat-screen CRT-scherm is voordeligste PowerPC G4-systeem aller tijden

Bunnik, 29 april 2002 - Apple onthult vandaag eMac, een nieuwe serie desktop computers ontworpen voor het onderwijs. eMac heeft een schitterend plat CRT-beeldscherm van 17 inch, een krachtige PowerPC G4-processor van 700 MHz en een opmerkelijk compacte en robuuste behuizing die beduidend (8 mm) minder diep is dan de oorspronkelijke iMac met het 15-inch beeldscherm. Het instapmodel van de nieuwe eMac kost slechts 1199 euro* en is daarmee het voordeligste PowerPC G4-systeem ooit.

"De eMac is ontwikkeld op vraag van onze klanten in het onderwijs", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "eMac heeft een plat CRT-beeldscherm van 17 inch en een krachtige G4-processor, en is verpakt in een robuuste alles-in-één-behuizing, waaraan het onderwijs altijd de voorkeur heeft gegeven."

"Met eMac speelt Apple duidelijk in op de wensen van de onderwijswereld en bewijst eens te meer waarom het bedrijf al 25 jaar lang toonaangevend is op de markt voor onderwijstechnologie", aldus James L. Konantz, van het onderwijsdistrict Los Angeles. "Met eMac lost Apple zijn belofte in voor de ontwikkeling van krachtige en betaalbare technologie voor het onderwijs."

eMac is speciaal ontworpen voor het onderwijs en heeft een flat-screen CRT-beeldscherm van 17 inch. Toch is de nieuwe computer beduidend compacter dan de oorspronkelijke iMac met het 15-inch CRT-scherm en heeft daarmee het ideale formaat voor computerlokalen en andere klaslokalen. Het platte 17-inch CRT-beeldscherm heeft een resolutie van 1280 x 960 pixels in 24-bits-kleuren. Alle eMac-computers worden bovendien geleverd met de populaire Apple programma's iPhoto (voor het beheren en uitwisselen van digitale foto's), iMovie 2 (voor het maken van digitale films) en iTunes 2 (voor het samenstellen van een digitale-muziekbibliotheek).

Dankzij vijf USB-poorten en twee FireWire-poorten kunnen allerlei populaire plug-and-play-apparaten, zoals digitale camcorders, digitale fotocamera's, printers en scanners, snel en eenvoudig worden aangesloten. eMac kan naar keuze worden geleverd met een cd-romspeler of een gecombineerde dvd-rom/cd-rw-eenheid. Hiermee kunnen zowel dvd's en cd's worden afgespeeld alsook cd's worden gebrand.

Andere eMac-voorzieningen zijn:

* een ATA harde schijf van 40 GB;

* ingebouwd 10/100BASE-T Ethernet;

* een 56K V.90-modem (enkel in het model met gecombineerde dvd-rom/cd-rw-eenheid);

* ondersteuning voor optioneel draadloos netwerken via AirPort (IEEE 802.11);

* een reëel weergavegebied van 16 inch op het flat-screen 17-inch CRT-beeldscherm;

* een geluidsinvoerpoort, een koptelefoonaansluiting en stereoluidsprekers met geïntegreerde digitale versterker van 16 watt voor een fantastisch stereogeluid;

* een NVIDIA GeForce2 MX 3D AGP 2x-videokaart met 32 MB DDR-videogeheugen (Double Date Rate) voor uitstekende grafische prestaties;

* een uitgebreid programmatuurpakket dat bestaat uit AppleWorks, QuickTime, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, TopCalculette Pro en Acrobat Reader;

* Mac OS X versie 10.1.4 en Mac OS 9.2.2;

* de optische Apple Pro Mouse en het Apple Pro Keyboard.
Prijzen en verkrijgbaarheid
De eMac van 1199 euro* heeft de volgende kenmerken:
* PowerPC G4-processor van 700 MHz;

* 128 MB SDRAM;

* cd-romspeler;

* ATA harde schijf van 40 GB.
De eMac van 1399 euro* heeft de volgende kenmerken:
* PowerPC G4-processor van 700 MHz;

* 128 MB SDRAM;

* gecombineerde dvd-rom/cd-rw-eenheid;

* ATA harde schijf van 40 GB;

* 56K V.90-modem.
De nieuwe eMac is vanaf medio juni 2002 leverbaar in Europa. Apple klanten in het onderwijs kunnen deze computer aanschaffen bij geautoriseerde Apple resellers of via de Apple Store voor het Onderwijs op www.apple.com/nl/education/store.


*Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.
Foto's van de eMac vindt u in hoge resolutie op www.apple.com/pr

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr