Gemeente Gilze en Rijen

Openbare raadsvergadering

Datum: 29 april 2002
Aanvang: 20.00 uur
Plaats: Raadzaal gemeentehuis

Voorafgaand aan de raadsvergadering zal vanaf 19.00 uur het vragenuur voor raadsleden plaatsvinden. Indien burgers gebruik willen maken van het spreekrecht (uitsluitend over agendapunten) dienen zij dat uiterlijk vrijdag 26 april 2002 vóór 12.00 uur, onder vermelding van het onderwerp, mede te delen aan de griffier (290227).

VOORLOPIGE AGENDA


1. Opening.



2. Spreekrecht.



3. Vaststellen definitieve agenda.


4. Onderzoek geloofsbrieven raadsleden ter opvulling van opengevallen plaatsen als gevolg van benoeming wethouders.


5. Beëdiging en installatie van drie leden van de gemeenteraad.

6. Notulen van de vergaderingen van 13, 14 en 25 maart 2002. (13 maart)(14 maart)(25 maart)


7. Ingekomen stukken. (voorstel)


8. Instellen en samenstellen raadscommissies. (voorstel) Toelichting
In het dualistische stelsel stelt de raad zijn eigen raadscommissies in.
Voorgesteld wordt om drie raadscommissies in te stellen, te weten de raadscommissie Middelen, de raadscommissie Ruimte en de raadscommissie Samenleving. De voorzitters daarvan dienen raadsleden te zijn; raadscommissies worden derhalve niet langer voorgezeten door collegeleden. Collegeleden kunnen ook geen zitting hebben in raadscommissies. In de raadscommissies kunnen zowel raadsleden als andere inwoners (partijleden of onafhankelijke burgerleden) benoemd worden. Voorgesteld wordt om de personen zoals vermeld in de bij dit voorstel behorende bijlage te benoemen tot (plaatsvervangend) voorzitter c.q. tot (plaatsvervangend) lid van de betreffende raadscommissies.


9. Coalitieprogramma 2002-2006. (voorstel)


10. Voorstel inzake evaluatieonderzoek Wet voorzieningen gehandicapten en wijziging Verordening voorzieningen gehandicapten. (voorstel)(besluit)
Toelichting
Ter uitvoering van de Wet voorzieningen gehandicapten heeft de gemeenteraad op 21 maart 1994 de 'Verordening voorzieningen gehandicapten gemeente Gilze en Rijen 1994' vastgesteld. In deze verordening is vastgelegd dat er jaarlijks een evaluatie zal plaatsvinden teneinde het beleid en de uitvoering op elkaar af te kunnen blijven stemmen.
Ook in 2001 heeft er een evaluatie-onderzoek plaatsgevonden, dat opnieuw aanleiding geeft de verordening en het verstrekkingenbesluit behorende bij de verordening voorzieningen gehandicapten op enkele onderdelen te wijzigen.
Het evaluatierapport en de voorgestelde aanpassingen zijn in overleg met het Platform gehandicaptenbeleid Gilze en Rijen totstandgekomen. De raad wordt verzocht om in te stemmen met het evaluatierapport en met de voorgestelde wijzigingen van de verordening.


11. Voorstel inzake vervanging bedrijfskleding. (voorstel)(besluit) Toelichting
Voorgesteld wordt een krediet ad ¤ 16.000,00 inclusief BTW beschikbaar te stellen ten behoeve van de vervanging van de bedrijfskleding voor de medewerkers van de gemeentebalie, de huishoudelijke dienst en de bodedienst.


12. Voorstel inzake inrichting Gemeentebalie in bibliotheek Gilze. (voorstel)(besluit)
Toelichting
De gemeentelijke dienstverlening in Gilze verhuist van de hulpsecretarie naar de bibliotheek. Voor de inrichting van de Gemeentebalie in de bibliotheek is een krediet benodigd van ¤ 8.745,00 inclusief BTW.


13. Voorstel inzake wijziging gemeenschappelijke regeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Hart voor Brabant. (voorstel) Toelichting
Om het mogelijk te maken om wethouders aan te wijzen als lid van het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Hart voor Brabant, dient de betreffende gemeenschappelijke regeling aangepast te worden.
Voorgesteld wordt met die wijzigingen in te stemmen.


14. Voorstel inzake wijziging gemeenschappelijke regeling Muziekinstituut Dongen Gilze en Rijen. (voorstel) Toelichting
Om het mogelijk te maken om wethouders aan te wijzen als bestuurslid van het Muziekinstituut Dongen Gilze en Rijen, dient de betreffende gemeenschappelijke regeling aangepast te worden. Voorgesteld wordt met die wijzigingen in te stemmen.


15. Voorstel inzake aanwijzen vertegenwoordigers in besturen van gemeenschappelijke regelingen. (voorstel)(besluit) Toelichting
Voorgesteld wordt over te gaan tot het aanwijzen van vertegenwoordigers in de algemene besturen van diverse gemeenschappelijke regelingen.


16. Voorstel inzake intentieovereenkomst Ruimte voor Ruimte. (voorstel)(besluit)
Toelichting
De provincie wil met de gemeenten een intentieovereenkomst sluiten, waarin het afsprakenkader is vastgelegd voor de participatie van de gemeente en van de provincie in de regeling Ruimte voor Ruimte. Voorgesteld wordt in te stemmen met de intentieovereenkomst Ruimte voor Ruimte, die overigens geen juridische status heeft.


17. Voorstel inzake beschikbaar stellen krediet t.b.v. renovatie voetbalveld. (voorstel)(besluit)
Toelichting
Het trainingsveld van voetbalvereniging RAC is aan renovatie toe. Voorgesteld wordt daarvoor een krediet ad ¤ 27.000,00 inclusief BTW beschikbaar te stellen.


18. Voorstel tot het vaststellen van diverse begrotingswijzigingen. (voorstel)(besluit)


19. Sluiting.

De bijbehorende stukken liggen, voor zover mogelijk, vanaf 22 april bij de Gemeentebalie voor u ter inzage.