Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 april 2002


Onder invloed rijden Oegstgeest
De politie hield op vrijdag 26 april rond 08.00 uur op Tjalmaweg een 40-jarige automobilist uit Valkenburg aan. Een medeweggebruiker alarmeerde de politie omdat deze vermoedde dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Aan het bureau onderging de verdachte een ademanalyse. De uitslag daarvan was 700 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijder over de kop Oegstgeest
Een 48-jarige inwoner van Oegstgeest ging op zaterdag 27 april rond 15.50 uur op de kruising Kamphuizenlaan met de Rhijngeesterstraatweg met zijn scooter over de kop na het raken van een middengeleider. Een hersenbloeding lijkt de oorzaak van het ongeval. Met hoofdletsel is hij overgebracht naar het LUMC.

Auto's in brand gestoken Voorschoten
Onbekenden staken op zondag 28 april rond 00.30 en 02.30 uur op twee parkeerplaatsen twee auto's in de brand. Op het parkeerterrein van de Suze Groenewegerf ging een auto in vlammen op van een 31-jarige bewoonster uit die straat. Door het vuur ging ook haar tweede auto in vlammen op. Deze stond er naast geparkeerd evenals een auto van een andere bewoner uit die straat. Deze auto liep flinke brandschade op. Aan het Wedde ging een auto van een 54-jarige man uit Voorschoten in vlammen op. Twee naast deze auto geparkeerde auto's liepen brandschade op. De brandweer bestreed het vuur. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in woningen Leiden
In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 april werd er ingebroken in een woning aan de Zoeterwoudsesingel. Vermoedelijk kwam de dader binnen na het 'openflipperen' van een deur. Uit de woning zijn portemonnees pasjes, geld een is een mobiele telefoon gestolen. Één van de portemonnees werd teruggevonden op de Watergeuzenstraat.
In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 april werd er ingebroken in een woning aan de Anna Paulownastraat. Een deur werd opengebroken. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Babbeltruc Leiden
Drie nog onbekende vrouwen is het vrijdag 26 april gelukt om een woning aan de Boshof binnen te dringen en daar geld te stelen. Twee vrouwen belden aan bij de 84-jarige bewoonster en hielden haar aan de praat. Een derde zag daardoor kans ongezien naar binnen te glippen. Na het vertrek van de drie ontdekte de bewoonster dat er geld verdwenen was.

Straatroof Leiden
Een nog onbekende man zag op zondag 28 april rond 19.05 uur op de Kijfgracht kans om een portemonnee van een 52-jarige Leidenaar te stelen. De Leidenaar zette zijn tas neer op een bankje voor zijn deur om vervolgens de voordeur van zijn woning te openen. Boven op de tas lag zijn portemonnee. Deze pakte de onbekende man en rende weg.

Overval in woning Leiden
Drie nog onbekende mannen, met een getinte huidskleur, pleegden op vrijdag 26 april rond 09.30 uur een overval in een woning aan het Maria Gijzenplein. Vermoedelijk betraden zij de woning via de voordeur. De twee in de woning aanwezige vrouwen, 17 en 37-jaar, bedreigden ze met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Nadat zij zich meester maakten van een laptop verdwenen ze weer via de achterdeur. Een speurtocht van de politie naar de overvallers leverde tot op heden nog geen resultaat op. De politie is op zoek naar getuigen Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844.

Babbeltruc Alphen aan den Rijn
Drie nog onbekende vrouwen is het vrijdag 26 april rond 11.30 uur gelukt om een woning aan de Dillenburgerstraat met een smoes binnen te komen en daar geld te stelen. Twee vrouwen belden aan bij de 91-jarige bewoonster en wisten zich binnen te praten. Toen de bewoonster hen zat werd stuurde zij ze weg. Na het vertrek van de twee ontdekte de bewoonster dat er geld uit een geldkistje verdwenen was. Dit moet door een derde vrouw gedaan zijn.

Straatroof Alphen aan den Rijn
Een nog onbekende jongeman op een fiets roofde op vrijdag 26 april rond 19.50 uur op het Dijkslootpad een mobieltje uit de handen van een 28-jarige man uit Alphen aan den Rijn. De Alphenaar wandelde daar toen de fietser in het voorbijgaan zijn mobieltje uit zijn handen trok. De dader fietste weg in de richting van de Ridderhof.

Inbraak in woningen Benthuizen
In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 april is er ingebroken in een woning aan de Prins Clausstraat en Koningin Julianastraat. In beide gevallen werd een raam opengebroken. Wat er uit de woningen is gestolen is nog niet bekend.

Automobilist kan overstekend kind niet ontwijken Hazerswoude-dorp
Een 4-jarige jongetje uit Hazerswoude-dorp rende op zondag 26 april rond 18.50 uur plotseling de Dorpsstraat over. Een 23-jarige automobilist uit Boskoop reed daarop het kind aan. Ondanks de lage snelheid waarmee hij reed lukte het hem niet meer om het kind te ontwijken. Het kind werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Daar werden schaafwonden en een hersenschudding geconstateerd.

Bromfietser breekt been Langeraar
Bij een aanrijding met een auto liep een 16-jarige bromfietser uit Langeraar op vrijdag 26 april rond 22.10 uur op de kruising Langeraarseweg met de G. Van Dijkstraat, een beenbreuk op. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De bromfietser verleende op de kruising geen voorrang aan de auto bestuurd door een 80-jarige man uit Langeraar.

Roof collectebus mislukt Gouda
Drie nog onbekende jongens probeerden op donderdag 25 april rond 11.30 uur op de Wijdstraat een collectebus van een 74-jarige collectant uit Gouda in handen te krijgen. Doordat de collectant die namens de Nederlandse Hartstichting liep de bus stevig vasthield en verbaal zich liet horen, renden de drie weg onverrichter zake weg in de richting van de Markt.

Geweldpleger aangehouden Waddinxveen
De politie hield op zondag 28 april rond 16.55 uur in het politiebureau van Waddinxveen een 21-jarige man uit die plaats aan. De man meldde zich bij de politie nadat hij eerder op de middag in een uitgaansgelegenheid een 19-jarige jongen uit Waddinxveen met een ijzeren staaf mishandeld had. Aanleiding voor de mishandeling vormde vermoedelijk een al langer slepende ruzie tussen de twee. Het slachtoffer hield er pijn aan de armen en beschadigingen aan de kleding over. De verdachte werd aangehouden. De man wordt er ook van verdacht op 4 april op de Vredebest in Gouda een 16-jarige Gouwenaar door te hebben mishandeld door het hem toedienen van een aantal vuistslagen. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Van paard gevallen Nieuwerkerk aan den IJssel
Een meisje uit Capelle aan den IJssel is op vrijdag 26 april rond 20.30 uur in een manege aan de 2e Tochtweg van haar paard afgevallen. Daarbij liep zij onbekend letsel op. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen het paard door een schrikreactie is gaan bokken.

Man gepoogd te beroven bij pin-automaat Gouda
Een nog onbekende jongeman trachtte op vrijdag 26 april rond 23.59 uur, een 26-jarige Gouwenaar bij een pin-automaat van een bank aan de Nieuwe Markt te beroven. Terwijl de Gouwenaar stond te pinnen, kreeg hij plotseling klappen en vuistslagen op het hoofd. Nadat deze zag dat zijn beroving weinig kans had op slagen ging hij er vandoor. De Gouwenaar zette nog een achtervolging in. Op de Zeugstraat sprak hij nog een groep jongeren over het voorval aan. In plaats van steun, werd hij beetgepakt en kreeg hij klappen en schoppen. Nadat hij zich wist los te rukken alarmeerde hij de politie.

Inbraak in woning Lekkerkerk
In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 april werd er ingebroken in een woning aan de Elzen. Om binnen te komen werd een slot van een deur vernield. Uit de woning is kristal en geld gestolen.

Frontale aanrijding Gouda
Op zaterdag 27 april rond 18.50 uur gebeurde er op de Ridder van Catsweg een frontale aanrijding tussen twee auto's. Een 36-jarige bestuurder uit Gouda reed volgens getuigen met hoge snelheid een bocht in. Daarbij raakte hij een opstaand randje en belandde op de weghelft voor tegenliggers. Op dat moment naderde daar een 64-jarige man uit Gouda met zijn auto. Een frontale aanrijding volgde. Beide bestuurders zijn met respectievelijk letsel aan de borst en letsel aan knie en nek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Omdat er mogelijk sprake is van drankgebruik door de 36-jarige bestuurder, is van hem een bloedproef afgenomen.

Inbraak in woning Bodegraven
In de nacht van zaterdag 27 en zondag 28 april werd er ingebroken in een woning aan de Brasem. De dader kwam de woning binnen na het ontgrendelen van de achterdeur die hij kon bereiken via een openstaand keukenraam. Uit de woning is een dvd-speler, een videorecorder een onntvanger schotelantenne en een radioversterker gestolen.

Aanrijding Bodegraven
Op zondag 28 april rond 08.10 uur ontstond op de kruising Dammekant met de Akerboomseweg en de Rijksstraatweg een aanrijding tussen twee auto's. Een 55-jarige automobilist uit Nieuwkoop verleende op de kruising geen voorrang aan den 22-jarige automobiliste uit Lopik. Bij de aanrijding raakte de Lopikse en haar inzittende, een 24-jarige vrouw uit Lopik gewond aan borst en pols. Beiden zijn overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Inbraak in woning Bergambacht
In de avond van zondag 28 april werd er ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat. De dader kwam binnen na het gebruik van de zogenaamde 'gaatjesboormethode'. Uit de woning zijn sieraden, is een portemonnee, een rijbewijs, tas en kentekenbewijs gestolen.