Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 april 2002


Verkeershandhaving regio Hollands Midden
Naast controles op het dragen van de veiligheidsgordels heeft de politie de afgelopen week ook gecontroleerd op het rijden onder invloed en werden brommerrijders gecontroleerd op hun papieren en hun verkeersgedrag.
Maandagavond 22 april controleerde de politie op de Oegstgeesterweg in Leiden 110 bestuurders op het gebruik van alcohol. Geen van de automobilisten zat onder invloed achter het stuur.
Bij een bromfietscontrole op vrijdagavond 26 april werden wel mensen bekeurd. Op drie lokaties; de Schipholweg, de Lammenschansweg en de Willem de Zwijgerlaan, werden brommerrijders uit het verkeer gehaald en gecontroleerd op hun papieren, de technische staat van hun brommer, het dragen van de helm en het rijden onder invloed. 39 brommerrijders zijn bekeurd; de meesten omdat ze op een opgevoerde brommer reden (14). 8 droegen er geen helm en 5 reden onder invloed. Een dag later werd op de Ommedijksweg een bromfietscontrole gehouden. Hier werden 35 brommerrijders bekeurd. Opnieuw waren 13 brommers opgevoerd, 13 droegen geen helm en 2 reden onder invloed.
Afhankelijk van de mate waarin de brommer is opgevoerd kan de boete oplopen van ¤ 28 tot ¤ 115. Voor het niet dragen van de helm is de boete ¤ 40 en voor het rijden onder invloed is de boete ¤ 75, tenzij het alcoholgehalte de 435 ug/l overstijgt. Dan volgt een proces-verbaal.
Verkeershandhaving in de komende week maandag 29 t/m zondag 5 mei
Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Woensdag 1 mei houden de verkeersassistenten een controle op het dragen van de veiligheidsgordel in de bebouwde kom van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en donderdag 2 mei in Gouda-Oost.

Noot voor de redactie /