Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten van zondag.

Ede, 29-4-02.

Afsluiting.
De afsluiting van de Rijksweg 12 te Ede, ivm de wegwerkzaamheden aan het viaduct over de Dreeslan, heeft in het afgelopen weekend voor zover bekend niet geleid tot veel problemen. Zondagmiddag werd een 30 jarige Duitse automobilist bekeurd, die meende de file van ongeveer 7 kilometer op de vluchtstrook te moeten passeren. Hij kon ter plaatse een boete van 144 Euro betalen.

Verkeersongeval.
Zondagmorgen, omstreeks 10.00 uur, vond op de Apeldoornseweg, nabij de Hartenberg, een vrij ernstig verkeersongeval plaats, waarbij de twee inzittenden van een personenauto gelukkigerwijze met lichte verwondingen er vanaf kwamen. Toen de 23 jarige bestuurder uit Harskamp op die weg de macht over het stuur verloor, dook zijn auto rechts de berm in, waarna vervolgens twee bomen uit de grond werden gereden. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom met de neus van de auto rechtstandig naar beneden gericht. Wonder boven wonder zagen de twee inzittenden, de 23 jarige bestuurder en zijn 17 jarige passagiere uit Ede, zelf kans zich uit de geheel vernielde auto te wurmen. Zij bleken vrijwel ongedeerd te zijn, behoudens wat schaafwonden en kneuzingen. Beiden werden voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd vermoed dat de bestuurder alcohol had gebruikt, werd van hem een bloedproef genomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend.

Aanhouding.
Zondagavond werd op de Lucas de Kockstraat een 19 jarige snorfietser aangehouden, die met betrekking tot de controle van zijn snorfiets alle medewerking weigerde; zelfs het opgeven van zijn naam was er niet bij. De weigerachtige snorfietser trok toen aan het kortste eind en moest mee naar het politiebureau, waar proces-verbaal werd opgemaakt. De snorfiets werd voor een technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

Einde berichten.