Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Niets er in Niets er uit!

Utrecht - Van maandag 22 april tot en met vrijdag 26 april werd in de Uithof en Rijnsweerd door de politie in nauwe samenwerking met de beveiligingsdienst van het Universitair Medisch Centrum, de Bedrijfsbeveiliging Uithof en de Gemeente Utrecht een grootscheepse actie gehouden om bestuurders van geparkeerde autos erop te wijzen geen waardevolle goederen in de auto achter te laten.

Bovendien stonden er voor het publiek in het Academisch Ziekenhuis Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis stands met informatiemateriaal ter voorkoming van allerlei vormen van criminaliteit.

Tijdens de actieweek werden 7.697 autos gecontroleerd op de aanwezigheid van waardevolle goederen. Ook werd gecontroleerd of de autos wel waren afgesloten. In 1.457 gevallen was sprake van zichtbare buit. 72 autos waren niet afgesloten.

Bij alle gecontroleerde voertuigen werd een flyer onder de ruitenwisser gedaan. Op de flyer stond aangegeven of de auto wel of niet in orde was bevonden. Aanwezige automobilisten werden mondeling voorgelicht over hoe zij inbraak in hun auto kunnen voorkomen, maar ook aan bezoekers van het ziekenhuis en patiënten is veel foldermateriaal ter voorkoming van criminaliteit uitgereikt.

De onderlinge partijen hebben de samenwerking als zeer positief ervaren. Gezien het succes zal de actie zeker herhaald worden.

Man aangehouden voor steken met mes

UTRECHT Een 45-jarige man uit Utrecht is op maandag 29 april kort na middernacht aangehouden op verdenking van het steken met een mes. Hierdoor raakte een 22-jarige plaatsgenoot gewond aan zijn bovenbeen en moest behandeld worden door personeel van de GGD .

Het incident vond plaats in de St. Jacobsstraat. Volgens getuigen waren na de steekpartij drie personen weggereden in een personenauto. Deze auto werd al snel door de politie gezien en tot stoppen gedwongen. Het slachtoffer herkende de 45-jarige als de persoon die hem had gestoken. Een mes werd niet aangetroffen.

De Utrechter zit vast voor nader onderzoek en verhoor.

Gewapende overval

De MEERN Op zondag 28 april omstreeks 19.30 uur vond een gewapende overval plaats op een bedrijf gelegen aan de Molensteijn in De Meern (bedrijventerrein Oudenrijn).

Vermoedelijk twee daders drongen het bedrijf binnen en moest een personeelslid onder bedreiging van een wapen geld afgeven. Hierna ging men er vandoor in een donkerkleurige auto.

Kort na de overval werd een soortgelijk voertuig gesignaleerd op de rijksweg A-12 ter hoogte van Woerden. Nadat de auto aan de kant was gezet, werd middels de uitpraatprocedure de bestuurder en enig inzittende uit de auto gepraat. Na onderzoek bleek echter dat deze man niets met de overval te maken had.

De politie vraagt getuigen die mogelijk iets van de overval hebben gezien, dan wel andere informatie hebben die kan bijdragen in het oplossen van dit misdrijf, te bellen met de politie bureau Marco Polo telefoon 0900 8844.