Provincie Limburg

Besluitenlijst PS
Bodemsanering

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 23 april 2002

Onderwerp

Besluit


1.
Overzicht betaalde en openstaande dwangsommen

Informatie: H. van Haaren, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 78 92
e-mail: hw.van.haaren@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het overzicht van betaalde en openstaande dwangsommen en het overzicht eveneens toegezonden aan deVaste Commissie Milieu en Agrarische Zaken.
2. Vragen ex art. 21 RvO van de heer Koopmans (CDA) inzake de kleiwarenfabriek Buggenum

Informatie: P. Baur, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 88 56
e-mail: fjp.baur@prvlimburg.nl Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden inzake de kleiwarenfabriek vastgesteld. Het college heeft meegedeeld dat het handhavend zal optreden en de omwonenden hiervan in kennis zal stellen.

3. DSM-ACN

Informatie: Mw. A. Courage-Gelissen, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 75 45
e-mail: ajmj.gelissen@prvlimburg.nl Gedeputeerde Staten zullen, indien nog noodzakelijk, de toetsing van het veiligheidsbeheerssysteem van de ACN-fabrieken uitvoeren nadat het onderzoek door Acona in opdracht van VROM is uitgevoerd en gerapporteerd. Alle betrokken instanties worden hierover geïnformeerd.

4. Goedkeuring wijziging Kostentoedelingsverordening Waterschap Peel en Maasvallei

Informatie: H. ter Heegde, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 76 32
e-mail: hj.ter.heegde@prvlimburg.nl Gedeputeerde staten hebben de wijziging van de Kostentoedelingsverordening Waterschap Peel en Maasvallei goedgekeurd.

5.

Ondertekening intentieverklaring steunverlening Agro Venture fund.

Informatie: H. Caubo, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 76 63
e-mail: jlmh.caubo@prvlimburg.nl
Gedeputeerde Staten gaan een intentieverklaring ondertekenen waarin zij kenbaar maken het op te richten Agro Venture Fund te ondersteunen. Dit fonds heeft tot doel om bij te dragen aan innovatieve projecten gerelateerd aan de agrarische sector. Gedeputeerde Staten geven aan onder een aantal voorwaarden bereid te zijn een bedrag van in totaal 567.225,00 ter beschikking te stellen.

6. Consultatieronde concept-nota herijking handhavingsbeleid
Informatie: E. Eggink, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 74 87
e-mail: e.eggink@prvlimburg.nl Gedeputeerde Staten hebben een eerste gedachtenwisseling gehad over de herijking van het handhavingsbeleid. Besloten is een conceptnota terzake voor commentaar te zenden aan de Vaste Commissie Milieu en Agrarische Zaken en aan de externe handhavingspartners. Naar verwachting zal op 21 of 28 mei, mede op basis van de ontvangen commentaren, de nota kunnen worden vastgesteld en worden toegezonden aan Provinciale Staten.

7. Vervolgtraject stuurgroep krachtige gemeenten
Informatie: W.P. Timmermans, Afdeling Algemene en Juridische Zaken tel. (043) 389 72 94
e-mail:wpa.timmermans@prvlimburg.nl Gedeputeerde Staten hebben hun inbreng bepaald voor het overleg met de minister van BZK over de voortgang van de herindelingsdiscussie in Noord-Limburg in vervolg op het rapport van de stuurgroep Krachtige gemeenten uit 2000.
8. Beantwoording vragen ex artikel 21 RvO van Clerx en Minken (PvdA)
Informatie: J. Nelissen, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 06
e-mail: jlh.nelissen@prvlimburg.nl Gedeputeerde Staten hebben de statenleden Clerx en Minken op hun vragen geantwoord dat voor de overgang naar en de inpassing van personeel in respectievelijk het Huis voor de Sport en het Huis van de PCGO afspraken zijn gemaakt die kunnen rekenen op draagvlak bij alle betrokken partijen.
9. Bedrijfsverplaatsing Akcros Chemicals B.V. Roermond
Informatie: J. Camp, afdeling Gemeentefinanciën tel. (043) 389 72 58
e-mail: jwm.camp@prvlimburg.nl Gedeputeerde Staten hebben besloten het subsidie aan de gemeente Roermond ten behoeve van de bedrijfsverplaatsing van Akcros Chemicals B.V. in te trekken omdat het behoud van de werkgelegenheid niet gerealiseerd wordt.
10. Vragen ex art. 21 RvO van mevrouw Van Soest (GrL) inzake wegvak A73 bij Tegelen

Informatie: P. Kuppers, afdeling Coördinatie en Ondersteuning tel. (043) 389 76 44
e-mail: pem.kuppers@prvlimburg.nl Gedeputeerde staten hebben de antwoorden op de vragen van mevrouw Van Soest inzake de gevolgen van de aanleg van de A73 voor de steilrand en het
grondwaterbeschermingsgebied Tegelen vastgesteld.
11. Instellen Leerstoel Duurzame Ontwikkeling
Informatie: S. Reijsenbach de Haan, afdeling Coördinatie en Ondersteuning
tel. (043) 389 78 04
e-mail: sgb.reijsenbachdehaan@prvlimburg.nl Gedeputeerde Staten hebben besloten tot het verder uitwerken van de mogelijkheden van het instellen van een Leerstoel Duurzame Ontwikkeling in Limburg. Deze Leerstoel wordt samen met de Universiteit Maastricht en de Hogeschool Zuyd vorm gegeven.

12. Procedure voor belangrijke aanpassingen van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL)

Informatie: R. Lodewick, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel. (043) 389 74 81
e-mail: rgmgj.lodewick@prvlimburg.nl Gedeputeerde Staten hebben werk- afspraken vastgelegd met betrekking tot de procedure voor toekomstige belangrijke aanpassingen van het POL en informeren de Vaste Commissie voor Ruimte en Groen hierover.

13. Herstructurering Aqua Terra

Informatie: P. Röell, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 70 70
e-mail: pm.roell@prvlimburg.nl Gedeputeerde Staten hebben de Vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat via een brief informatie en argumenten gegeven inzake de interne herstructurering van Aqua Terra BV.

14. Voortgang besluitvorming Light Rail Zuid-Limburg
Informatie: A.P. Kruijssen, Afdeling Infraprojecten tel. (043) 389 79 56
e-mail: ap.kruijssen@prvlimburg.nl De regionale vertegenwoordiging van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft aangegeven dat de Minister geen hoge prioriteit toekent aan het gevraagde MIT-besluit voorkeursalternatief light rail Zuid-Limburg. Gedeputeerde Staten spreken per brief aan de Minister van Verkeer en Waterstaat en aan de leden van de betreffende Vaste Commissie van de Tweede Kamer hun bezorgdheid hierover uit.

15. Netwerk van Hoge Snelheids Trein (HST) Regio's
Informatie: M. Onnen, afdeling Mobiliteit
tel. (043) 389 74 18,
e-mail: mek.onnen@prvlimburg.nl Het college van GS heeft besloten het lidmaatschap van het Internationaal Platform Hoge Snelheids Trein Regio's met twee jaar te verlengen, in het kader van het Transnationale Interreg III-B Programma.

16. Annotatie voor discussie ENCI in Vaste Commissie Verkeer en Waterstaat en Vaste Commissie Milieu en Agrarische Zaken 3 mei 2002

Informatie: M. van der Sande, afdeling Milieu en Waterbeleid tel. (043) 389 73 23
e-mail: mw.van.der.sande@prvlimburg.nl Gedeputeerde Staten hebben voor de discussie in de VCVW en VCMAZ over de ENCI een informerende annotatie aan de commissies toegestuurd.

17. Uitvoeringsprogramma wonen- welzijn-zorg Westelijke Mijnstreek
Informatie: L. Meijer-Sijstermans, afdeling Zorg tel. (043) 389 71 15
e-mail:lgdc.sijstermans@prvlimburg.nl afwijking van de provinciale aanbestedingsregels aan bureau Companen opdracht te geven tot opstelling van een Uitvoeringsprogramma wonen- welzijn-zorg Westelijke Mijnstreek. De hieraan verbonden kosten van 74.018,00 inclusief BTW worden ten laste gebracht van de beschikbare investeringsmiddelen uit het Beleidsprogramma 2002 onderdeel wonen met zorg en welzijn. Met dit besluit wordt een subsidieverzoek van de gemeente Sittard-Geleen om medefinanciering voor het opstellen van een Uitvoerings- programma wonen-welzijn- zorg voor deze gemeente opgeschaald naar de gehele WGR-regio Westelijke Mijnstreek. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.
29-4-2002 09:56