Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 29-04-2002
1e persbericht van maandag 29 april 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Agressieve mannen aangehouden
Op de Stratumsedijk zijn zondag om 23.50 uur drie mannen uit Roermond aangehouden. Zij zijn 46, 43 en 23 jaar oud. Zij waren vanwege wangedrag uit een horecazaak aan de Stratumsedijk gezet. Buiten de zaak bleven de drie mannen lastig en een van hen, 43-jarige, werd agressief tegen de politiemensen. Toen hij daarvoor werd aangehouden wilden de andere twee dit verhinderen. Zij werden ook aangehouden. Bij dit verzet sneuvelde de bril van een politieman. De drie mannen zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man bedreigt ex-relatie
Maandag om 3.45 uur is op de Tinelstraat een 33-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. De man was eerder in de nacht al aan de deur gekomen bij zijn ex-relatie aan de Tinelstraat en hij had haar lastig gevallen. Hij was toen door de politie weggestuurd. Later was hij weer terug gekomen en had allerlei bedreigingen aan haar adres geuit. De man is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Twee bestuurders onder invloed bij aanrijding Bij een aanrijding tussen een invalidenwagen en een personenauto, maandag om 2.25 uur op de kruising P. Czn. Hooftlaan Jan Smitzlaan, bleken beide bestuurders onder invloed te zijn. De 52-jarige Eindhovenaar die de invalidenwagen bestuurde reed vanuit de Jan Smitzlaan de P. Czn. Hooftlaan op. Hij gaf de 29-jarige Eindhovense automobilist die daar reed geen voorrang. Er was alleen maar materiële schade. De politiemensen roken bij beide bestuurders een alcohollucht. De bestuurder van de invalidenwagen blies 1,55 promille. Hij krijgt een proces-verbaal. De automobilist bijna 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Autodiefstallen


- In de nacht van zondag op maandag is vanaf De Sitterstraat een rode Opel Corsa met het kenteken FL-HF-01 gestolen.


- In diezelfde nacht is vanaf het Floraplein een zilvergrijze Renault Megane cabriolet met het kenteken ZH-XV-08 weggenomen.

Helmond: Gewonde bij aanrijding
Bij een aanrijding tussen twee personenautos, zondag om 19.15 uur op de kruising Engelseweg Churchilllaan, is een tweejarig Helmonds jongetje gewond geraakt. Hij zat in de auto die bestuurd werd door een 28-jarige vrouw uit Helmond. Zij reed over de Engelseweg en reed de kruising op. Van rechts kwam een personenauto die bestuurd werd door een 59-jarige Helmonder. Hij zou bij de kruising groen licht gehad hebben. Bij de botsing werd het kind, dat zonder kinderzitje voor in de auto zat, tegen het dashboard geslingerd. Het is met onbekende verwondingen in het Elkerliekziekenhuis opgenomen.

Helmond: Inbreker op heterdaad
Bij een benzinestation aan de Deurneseweg is maandag om 5.10 uur een 30-jarige man aangehouden. Zijn woonplaats is onbekend. Politiemensen zagen dat de man zich verdacht bij het benzinestation ophield. Hij sloeg een ruit in en pakte door de kapotte ruit iets uit het benzinestation. Het bleken enkele repen chocolade te zijn. De man is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Man dreigt met mes
Op de Heistraat is zondag om 21.10 uur een 27-jarige man uit Helmond aangehouden. De man had even daarvoor op Zuidende een 34-jarige Helmondse vrouw en haar vriend met een mes bedreigd. De vrouw en haar vriend liepen op Zuidende toen de man hen allerlei discriminerende opmerkingen toeriep. De vrouw en haar vriend reageerden daar niet op maar even later kwam de man met zijn auto achter hen aangereden en ging door met zijn opmerkingen. Toen de vrouw uiteindelijk een opmerking maakte dat zij niet van dergelijke taal gediend was, stapte de man uit en dreigde met een mes. De vrouw belde de politie en gaf het kenteken van de auto door. Op de Heistraat zag de politie de man met de auto. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het mes dat in zijn auto lag is in beslag genomen.

Geldrop / Mierlo: Snelheidscontroles


- Zondag tussen 10.50 en 12.50 uur is op snelheid gecontroleerd op de Bekelaar in Mierlo. Er passeerden 415 voertuigen en 83 deden dat te snel. De snelste reed 84 km/u. 50 is toegestaan.


- Tussen 14.45 en 16.30 uur is op het Bogardeind in Geldrop op snelheid gecontroleerd. Van de 1561 voertuigen reden er 71 te hard. De snelste reed 91 km/u. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Hapert: Bestuurder onder invloed, auto in beslag genomen Op de Eerselsedijk is zondag om 18.45 uur een 39-jarige automobilist uit Hapert aangehouden. De man had flink gedronken. Getuigen hadden de man slingerend over de weg zien rijden en hadden hem tot stoppen gedwongen. Zij waarschuwden de politie. Hij blies een promillage van ongeveer 3,5. Zijn rijbewijs is ingenomen en zijn auto is in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(opmerking: de uitslag van de ademanalyse wordt weergegeven in ugl, uitgeademde lucht. De uitslag bij deze automobilist was 1465 ugl. De omrekenstaat naar promillage voorziet niet in zon hoog ugl. De hoogste ugl op de omrekenstaat is 1300, dat is een promillage van 3. De in het persbericht genoemde 3,5 promille is daarom een benadering.)

Eersel: Onder invloed
In zijn woning aan de Postelseweg is maandag om 1.55 uur een 41-jarige automobilist uit Eersel aangehouden. Een andere weggebruiker had de man op de weg Valkenswaard Eersel slingerend zien rijden. Hij reed enkele wegmarkeringspaaltjes omgereden, maar was verder gereden. De getuige gaf de positie aan de politie door. Deze kon de man in diens woning aanhouden. Hij was net thuis gekomen. Een voorband van zijn auto was helemaal aan flarden gereden. De man deed de ademanalyse, ondanks de aanwijzingen van de politie steeds verkeerd. Er volgde geen uitslag. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van medewerking aan de ademanalyse. Het rijbewijs is ingenomen.