Ingezonden persbericht

Persbericht

Erik van der Meijden de nieuwe HP/Compaq-directeur

Haarlem, 29 januari 2002 - In afwachting van officiële mededelingen, wordt in de markt driftig gespeculeerd over de vraag wie het 'nieuwe' HP / Compaq gaat leiden in Nederland. ComputerPartner, het vaktijdschrift voor de ICT-handel, zet zijn kaarten op Erik van der Meijden, de huidige directeur van Compaq.

Direct betrokkenen mogen of willen niets kwijt en beperken zich tot een nietszeggend "geen commentaar". Ook HP's Luc Runderkamp mag nog niets bevestigen en doet een beroep op ieders geduld: "We willen eerst het personeel informeren."

ComputerPartner wijst echter Erik van der Meijden aan als nieuwe leider. Weliswaar is HP 'leading' bij de fusie / overname, maar de opvolger van Ton Pannekoek is erin geslaagd de Nederlandse vestiging tot tweemaal toe tot de best presterende binnen de Compaq vestigingen in Europa te maken. Daarbij komt dat Compaq in Nederland nog steeds iets groter is dan HP.

De nieuwe organisatie bestaat volgens ComputerPartner uit een large enterprises-, een pc-, een printing en een services-divisie. Van der Meijden wordt als directeur Enterprises tevens de nieuwe landendirecteur van HP en Compaq in Nederland. De PC Group zal volgens ComputerPartner door Hans de Jong geleid gaan worden. De andere twee divisies worden door mensen van het 'oude' HP aangestuurd. Wie dat zijn, is nog niet bekend.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van ComputerPartner www.computerpartner.nl.

ComputerPartner is een uitgave van IDG Communications Nederland uit Haarlem. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Redactie ComputerPartner

e-mail: computerpartner@idg.nl

telefoon: 023-5461111

IDG Communications Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds toonaangevende uitgeverij en onderzoeksinstelling in de ICT-branche. Meer dan 120 miljoen mensen lezen één of meer van IDG's 300 IT-tijdschriften en -kranten, die in meer dan 85 landen worden uitgegeven. Andere producten en diensten die IDG wereldwijd aanbiedt, zijn ruim 330 websites, 470 onderzoekprogramma's voor verschillende (ICT) marktsegmenten en de organisatie van 168 technologie gerelateerde beurzen en conferenties. Meer informatie over IDG en IDG Communications Nederland treft u aan op www.idg.com en www.idg.nl.