Ingezonden persbericht


Microsoft IE 6.0 is de populairste browser in Nederland en in de wereld volgens OneStat.com

Amsterdam - 29 april 2002 - OneStat.com ( http://www.onestat.com ), de nummer een provider van real-time website analyse software, maakt bekend dat het wereldwijd gebruikers aandeel van Microsoft's Internet Explorer 6.0 doorgaat met stijgen. Microsoft IE 6.0 is op dit moment de meest gebruikte browser in Nederland en in de wereld. Microsoft IE 6.0 heeft een wereldwijd gebruikers aandeel van 44,7%.

"Microsoft (NASDAQ: MSFT) domineert de browser markt met een totaal wereldwijd gebruikers aandeel van 96.6 procent op het het internet. Onze software is de ultieme oplossing om van bezoekers hun browser versies te meten", zegt Niels Brinkman, één van de oprichters van OneStat.com. Netscape, onderdeel van AOL (NYSE: AOL), heeft eeen wereldwijd gebruikersaandeel van 2,8 procent en Opera met het hoofdkantoor in Noorwegen heeft een wereldwijd gebruikersaandeel van 0,5 procent. The meest populairste browsers op het internet wereldwijd zijn:


1. Microsoft IE 6.0 (44.7%)



2. Microsoft IE 5.5 (25.6%)



3. Microsoft 5.0 (25.0%)


4. Netscape Navigator 4.0 (1.6%)


5. Microsoft 4.0 (1.3%)


6. Netscape Navigator 3.0 (0.5%)


7. Opera 6.0 (0.4%)

De meest populairste browsers in Nederland zijn:


1. Microsoft IE 6.0 (43.1%)



2. Microsoft IE 5.5 (29.6%)



3. Microsoft 5.0 (24.0%)


4. Microsoft IE 4.0 (1.7%)


5. Netscape Navigator 4.0 (0.9%)


6. Netscape Navigator 6.0 (0.2%)


7. Netscape Navigator 3.0 (0.2%)

In Nederland heeft Microsoft op de browser markt een gebruikers aandeel van 98,4 procent, Netscape 1,4 procent en Opera 0,2 procent.

OneStat.com is de nummer een provider van real-time website analyse software in de wereld. Onze superieure technologie meet duizenden websites in verschillende landen over de gehele wereld. Met onze accurate, gedetailleerde en betrouwbare rapporten maken wij het mogelijk om antwoorden te geven op vragen over het bezoekgedrag, de performance en terugkeer van bezoekers naar een website.

OneStat.com haar oplossingen voorzien managers, marketeers en webmasters van antwoorden op e-business vragen zoals:


· Wie bezoekt mijn website?


· Hoeveel pageviews, bezoeken, bezoekers komen er per uur, dag, week, maand, kwartaal of jaar?

· Welke content, produkten en diensten prefereren mijn bezoekers?

· Hoe vaak en hoeveel bezoekers keren terug naar mijn website?

· Wat voor technologie gebruiken zij om de website te bekijken?

· Wat voor zoekmachines gebruiken zij om mijn website te vinden?

· Hoeveel tijd brengen zij door op de website?
OneStat.com heeft de intentie om de nummer een en grootste pan-Europese provider van real-time website analyse te worden. De omvang van de website analyse software markt bedroeg $49 miljoen in 2000 en wordt geschat op $700 miljoen in 2004 volgens onderzoek bureaus.

Methodology: een wereldwijd gebruikers aandeel van XX procent voor browser Y betekend dat XX procent van de bezoekers komen op een website dat gebruik maakt van de OneStat.com software met browser Y. Alle getallen genoemd in het onderzoek zijn gemiddelden over afgelopen maand en alle metingen zijn aangepast aan de GMT tijdzone. Onderzoek is gebasseerd op een proef van 2 miljoen bezoekers verdeeld over 20.000 bezoekers in 100 landen iedere dag.