- PERSBERICHT -

Amsterdam, 29 april 2002

Ruim kwart van Nederlanders heeft niks met Koninginnedag Als je op 30 april door de straten van Amsterdam loopt zou je het misschien niet zeggen, maar Koninginnedag wordt lang niet door iedereen als bijzondere dag ervaren. Dat blijkt uit een speciale opiniepeiling op de website van Monsterboard.nl, de internationale carrièresite, uitgevoerd aan de vooravond van Koninginnedag. Ruim een kwart van de Nederlandse bevolking geeft aan weinig op te hebben met Koninginnedag.

Wat betekent Koninginnedag voor de werknemer?
Voor 27% van de ruim 800 ondervraagden heeft Koninginnedag helemaal geen bijzondere betekenis. 14% ziet het als een verplichte vrije dag 'als elke andere' en hecht er dus geen echte waarde aan. En voor zelfs 13% van de deelnemers mag Koninginnedag als verplichte vrije dag net zo lief afgeschaft worden. Op de vraag "Wat betekent Koninginnedag voor jou?" antwoordden zij dat zij liever zelf een vrije dag krijgen om in te delen, dan dat deze nationaal verplicht is. 22% van de ondervraagden ziet Koninginnedag wel als dé nationale feestdag om trots op te zijn. Voor de rest is deze dag één groot feest.

"Een opmerkelijke uitkomst", aldus Rob Brouwer, directeur van Monsterboard.nl. "De Nederlandse werknemer komt er met zijn zeven nationale feestdagen al bekaaid af vergeleken met de rest van Europa. Als je Koninginnedag ook nog zou afschaffen, hou je er nog maar weinig over en moet je als werknemer maar afwachten of je er inderdaad wel een vrije dag voor terugkrijgt."

De resultaten van dit onderzoek zijn gebaseerd op de reacties van Nederlandse Monsterboard.nl bezoekers in de periode van 22 april tot 27 april, waarbij elke bezoeker slechts één keer zijn stem kon uitbrengen.

Monster Internet-polls
Sinds 1999 is op de site van Monsterboard.nl continue een wisselende Internet-poll te vinden. Ook in de andere landen die deel uitmaken van het Monster Career Netwerk worden Internet-polls geplaatst. Doordat een aantal van deze polls in Europees verband is opgezet, wordt interessante informatie verkregen over hoe de Europese werknemer denkt over actuele zaken. In de meeste gevallen zijn deze onderwerpen gerelateerd aan werk of carrière. Naast de Europese polls worden ook nationale polls gehouden, die een goed beeld geven van de sentimenten die leven onder de Nederlandse werknemers als het gaat over nationale aangelegenheden zoals bijvoorbeeld Koninginnedag. Voor de actuele poll surft u naar www.monsterboard.nl. Daar vindt u ook een overzicht van de polls die in het verleden gehouden zijn, inclusief de resultaten.


- EINDE PERSBERICHT -

Achtergrondinformatie (