Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-04-2002
Berichten van zondag op maandag

Martin Panman 0592 383211

Cia-kast omver gereden

VALTHERMOND Zondagmiddag tegen 15.30 kreeg de politie een melding dat er op het Zuiderdiep in Valthermond een kast van het centrale antennesysteem omver was gereden. De bestuurder van de auto was volgens de melder doorgereden. Toen de politie ter plaatse van het ongeval was, meldde de bestuurder zich via 112. Het bleek te gaan om een 18 jarige inwoner van Tweede Exloermond. Hij verklaarde met een snelheid van 20 km uit de bocht te zijn gevlogen Door het ongeval zat de buurt zonder een TV signaal.

Geen voorrang

HOOGEVEEN Zondagavond gebeurde er een aanrijding tussen twee personenautos op de kruising Koekoeklaan Koolmees. Een 28 jarige automobilist uit Hoogeveen reed over de Koekoeklaan en zag op de kruising een andere auto van rechts komen. Hij remde sterk af en begon te slippen. Al slippend kwam hij tegen de auto van een 48 jarige Hoogeveener aan. De 28 jarige bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij krijgt een proces-verbaal.

Op de kop in de sloot

BARGERCOMPASCUUM Zondagavond gebeurde er een eenzijdig ongeval op de Verlengde Oosterdiep in Bargercompascuum. Een 20 jarige bestuurder uit die plaats kwam met de rechter wielen in de berm terecht. Hij corrigeerde sterk, kreeg de auto weer op de weg, en kwam op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer terecht. Omdat daar een tegenligger aankwam, stuurde hij sterk naar rechts en kwam opnieuw in de berm terecht. Daar ging de auto over de kop en precies tussen twee bomen door kwam de auto in een sloot op de kop tot stilstand. De bestuurder en de drie inzittenden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Zonder helm op de plof

MEPPEL Zondagavond zag een politiesurveillance een bestuurder van een bromfiets zonder helm over de Steenwijkerstraatweg rijden. Een achter op zittende passagier droeg eveneens geen helm. Beiden kregen daarvoor een bekeuring. De 18 jarige bestuurder uit Nijeveen moest ook een blaasproef afleggen. Op het politiebureau blies hij 370 ugl. Ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal.

Auto opengebroken

MEPPEL In Meppel is zondagnacht een personenauto opengebroken. De auto stond geparkeerd op de op een parkeerplaats aan de Kromme Elleboog. De autodeur werd opengebroken en een GSMmetje werd er uit gestolen. De bestuurder deed aangifte.