Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 29-04-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Erik Riemens, 06-2041 1180

Straatroof
ALMERE Een 61-jarige man uit Blaricum is zaterdagavond beroofd aan de Sluiskade in Almere. De man kwam uit een kroeg en liep naar zijn auto. Onderweg werd hij door zes jongens tegen de grond geduwd. Nadat de daders het slachtoffer tegen de grond hadden gewerkt, beroofden ze hem en gingen ze er met sleutels en geld vandoor. De man heeft vervolgens aangifte gedaan. De volgende dag bleek dat er geprobeerd was in te breken in zijn auto. Dat is niet gelukt, wel heeft de wagen veel schade.

Vrouw bevrijd
EMMELOORD Een vrouw uit Emmeloord (leeftijd onbekend) belde zondagmiddag de politie, omdat zij zichzelf per ongeluk had ingesloten in haar woning aan het Medemblikpad. Nadat de politie ter plaatse was, is het gelukt om de Emmeloordse weer vrij te krijgen.

Doorrijden na ongeval
ALMERE Een 29-jarige man uit Almere reed zondagochtend in zijn auto op de A27 ter hoogte van de afslag Almere-Stad. Hij wilde een grijze BMW inhalen. Op het moment dat de Almeerder op de linkerrijstrook reed, moest hij uitwijken voor de bestuurder van die BMW, die plotseling ook naar links ging. Er volgde geen aanrijding, maar de man uit Almere moest wel een stuurcorrectie maken. Daardoor belandde hij nadat hij een aantal keren in de rondte draaide uiteindelijk met de rechterkant van zijn voertuig tegen de vangrail. De bestuurder van de BMW is doorgereden.

Aanrijding met letsel
ALMERE Op de Tussenring in Almere vond zondag tegen de middag een aanrijding plaats met letsel. Een 39-jarige vrouw uit Lunteren kwam in haar auto van de A6. Vervolgens zag ze een 32-jarige vrouw uit Almere over het hoofd. Die vrouw was op weg naar de A6, om naar Lelystad te gaan. De Almeerse probeerde nog te stoppen, maar dat lukte niet, waarna een aanrijding volgde. De vrouw uit Lunteren werd door de brandweer uit haar voertuig bevrijd en met een GGD ambulance naar het Flevoziekenhuis vervoerd. Haar wagen was total los en moest worden afgesleept, net als de wagen van de vrouw uit Almere.

ENS Een 54-jarige man uit Hoogeveen raakte maandagochtend met zijn auto in de sloot aan de Kamperweg in Ens. Hij wilde op die weg een vrachtwagen inhalen, maar op dat moment moest hij uitwijken. Hij kwam in de linkerberm terecht, verloor daarna de controle over zijn voertuig en belandde uiteindelijk in de sloot aan de rechterkant van de weg terecht. Door GGD ambulancepersoneel is hij behandeld en uiteindelijk met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen naar het IJsselmeerziekenhuis in Emmeloord vervoerd. De auto van het slachtoffer moest worden afgevoerd. Van de vrachtwagen ontbreekt ieder spoor. De Hoogevener wist de politie ook nog te vertellen dat hij een jongeman als lifter had meegenomen. Hij had de jongen opgepikt in Leeuwarden. Tijdens het ongeval zat de onbekende jongen bij hem in de auto. Na de aanrijding is hij echter spoorloos verdwenen. De man uit Hoogeveen gaf ook nog aan dat hij zijn zwarte jas met huissleutels en zijn geld kwijtgeraakt is. De politie heeft de jas nergens aangetroffen.

Aanvaring
LELYSTAD De politie moest zondagmiddag naar de Oostervaardersdijk in Lelystad, waar een eenzijdige aanvaring had plaatsgevonden. Een 36-jarige man uit Diemen voer als schipper in zijn boot, samen met zijn even oude vriend. Vermoedelijk door te lage snelheid, kwam de boot niet over een golf heen, maar klapte er tegenaan. Daardoor ontstond er spanning op de boot, waardoor de voorruit eruit sprong. Door die klap kwamen de twee inzittenden tegen het dashboard aan. Beiden hielden letsel over aan het ongeval. De schipper had vermoedelijk een gebroken arm en diverse kneuzingen. Zijn medepassagier heeft waarschijnlijk een aantal gekneusde ribben. Beiden zijn naar het Zuiderzeeziekenhuis vervoerd.