Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.20 uur

Fietser aangereden

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 april is een fietser door een automobilist aangereden. De automobilist reed door.

Rond 00.15 uur reed een 16-jarige jongen uit Nieuwegein met zijn fiets over de Dukatenburg. Plotseling zag hij een donkerblauwe auto van links aan komen rijden. De auto voerde geen verlichting en kennelijk zag de automobilist de fietser over het hoofd. De fietser werd van links aangereden en kwam ten val. De automobilist reed na het ongeval door.

De fietser hield aan de aanrijding een schaafwond aan zijn schouder en een pijnlijk linkerbeen over. Het voorwiel van de fiets werd vernield.

Autokraker aangehouden

NIEUWEGEIN Op zondag 28 april werd een autokraker op heterdaad betrapt en aangehouden.

Rond 13.30 uur zag een 46-jarige man uit Nieuwegein dat er iemand in zijn aan de Zwanensingel geparkeerde auto zat. De man bedacht zich geen moment en ging er op af. Hij hield de 17-jarige verdachte uit Nieuwegein aan. De verdachte werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser bekeurd

NIEUWEGEIN Op zondag 28 april zijn een bromfietser en zijn passagier na een achtervolging aangehouden en bekeurd.

Rond 18.00 uur zagen politiemensen een bromfiets met twee opzittenden over de Noordstedeweg rijden. Beiden droegen geen helm. Ter controle gaven de politiemensen de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen ging die er echter met verhoogde snelheid vandoor. De achtervolging werd ingezet. Op de Doorslag reed de bromfietser zo dicht langs een gebouw dat zijn passagier met een knie het gebouw raakte. De passagier sprong daarop van de brommer, na enkele meters gevolgd door de bestuurder. De bestuurder, een 18-jarige jongeman uit Lopik, kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De passagier, een 16-jarige jongen uit Lopik, was bij de brommer achtergebleven en werd vervolgens ook aangehouden.

De bestuurder kreeg bekeuringen voor het feit dat hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat was en voor het rijden zonder helm. De passagier werd bekeurd voor het rijden zonder helm.

Autodieven aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van zondag 28 op maandag 29 april zijn twee mannen aangehouden die meerdere malen hadden geprobeerd een auto te stelen.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen op het Nijpelsplantsoen een auto aan het stelen waren. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, zagen zij twee auto`s bij elkaar staan. Twee mannen renden bij de auto`s weg, één man bleef in een auto zitten. Deze man, 19 jaar oud en afkomstig uit Ommeren, werd direct aangehouden. Eén van de wegrennende verdachten, een 23-jarige man uit Opheusden, kon na een achtervolging worden aangehouden. De andere verdachte wist te ontkomen.

Uit onderzoek bleek dat in zes auto`s in de omgeving was ingebroken en dat daarbij ook het contactslot van één van de auto`s was doorverbonden. De twee verdachten zijn in het politiebureau ingesloten. Naar de derde verdachte wordt een onderzoek ingesteld.