Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-04-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.30 uur

Straatroof

AMERSFOORT In de nacht van zondag 28 op maandag 29 april vond op de Kersenbaan een straatroof plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 19-jarige vrouw uit Soest liep omstreeks 00.15 uur over de Kersenbaan in de richting van de Leusderweg. Plotseling werd zij van achteren door een tot nu toe onbekende man benaderd en vastgepakt.

De man greep haar bij de keel en vroeg om geld. In eerste instantie zei de vrouw geen geld bij zich te hebben. Toen de verdachte door bleef vragen, gaf zij haar tas aan de man. Hieruit griste hij de portemonnee van het slachtoffer. Nadat hij een onbekend geldbedrag uit de portemonnee had gehaald, vluchtte hij weg op zijn fiets.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Inbreker op heterdaad aangehouden

AMERSFOORT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden voor het inbreken in een kantoorpand aan de Snouckaertlaan.

Door een getuige werd omstreeks 22.25 uur gemeld dat een man aan het inbreken was bij een kantoorpand. Ter plaatse trof de politie in de bossages een 27-jarige man uit Amersfoort naast een kapotgeslagen ruit aan. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Een mogelijke tweede verdachte die op de uitkijk stond, heeft de politie niet meer aangetroffen.

Aangehouden voor belediging

AMERSFOORT Zondagavond heeft de politie op de Weversingel een man aangehouden voor belediging.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig over de Stadsring in de richting van de Hogeweg rijden. De bestuurder voerde zijn mistverlichting. De agenten besloten het voertuig te controleren. Op dat moment wisselde de bestuurder meerdere malen van rijbaan waardoor de agenten er niet langs konden.

Op de Kleine Haag kreeg de bestuurder een stopteken waaraan hij voldeed. De agenten gaven de 22-jarige bestuurder uit Amersfoort te kennen dat hij twee bekeuringen kreeg. Namelijk één voor het voeren van de mistverlichting en één voor het rijden over een doorgetrokken streep.

De bestuurder was het hier kennelijk niet mee eens, gaf gas en reed weg. Via de Zuidsingel reed hij de St. Andriesstraat in om vervolgens via de binnen de Veste, Achter de Kamp zo op de Weversingel terecht te komen. Hier kon de politie de man tot stoppen dwingen en aanhouden.