Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.30 uur

Inbreker aangehouden

WOERDEN In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 is in enkele woningen en auto`s ingebroken. In de daarop volgende ochtend werd daarvoor een verdachte aangehouden (zie persbericht district Rijn & Venen d.d. 28-04-02: `Inbreker overlopen`).

Rond 04.30 uur werd op de Brauwstraat een inbreker overlopen door een bewoner. De inbreker ging er vandoor. Tevens werd in die nacht ingebroken in een aan de Brauwstraat geparkeerd staande auto, in een woning aan de Johannes Vermeerstraat, in een auto die op de Burgemeester Schalijkstraat geparkeerd stond en werd een fiets gestolen uit een schuur aan de Vincent van Goghlaan.

Middels onderzoek wist de politie de identiteit van de vermoedelijke verdachte te achterhalen. De man, 23 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd rond 11.15 uur op de Madeliefweide aangehouden. Hij werd in het politiebureau ingesloten. Bij hem werden de gestolen fiets en een gestolen autoradio aangetroffen.

Autokraker aangehouden

LOENEN AAN DE VECHT Op zondag 28 april werd een autokraker op heterdaad door een politieman betrapt en aangehouden.

Rond 16.50 uur zag een politieman een persoon zich op de Provincialeweg N201 verdacht ophouden bij een geparkeerde auto. Vervolgens zag hij dat de verdachte met een schroevendraaier probeerde het portierslot van de auto te forceren. Daarop werd de verdachte, een 36-jarige man uit Amsterdam, aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Ongeval onder invloed

WOERDEN Op zondag 28 april is een automobilist na een ongeval voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 18.15 uur reed een 38-jarige man uit de Gemeente Woerden over de Zegveldse Uitweg. Naar zijn zeggen moest hij in een flauwe bocht uitwijken voor een tegenligger. Daarbij raakte hij met zijn rechterwielen in de berm, corrigeerde sterk naar links, schoot naar links de weg over, sloeg over de kop en kwam ondersteboven in de sloot terecht. De bestuurder kon zelf zonder kleerscheuren uit de auto komen.

Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten politiemensen dat de automobilist naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,55 promille (615 ug/l), ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Het voertuig is door een takelbedrijf uit de sloot getakeld en weggesleept.