Politie Amsterdam-Amstelland

Gestolen creditcards
29-4-2002. Zaterdagnacht rond half een werd een 27-jarige man aangehouden die bij een bedrijf aan de Motorkade wilde betalen met een gestolen creditcard. Bij zijn aanhouding werden nog meer gestolen creditcards aangetroffen. Deze bleken eerder gestolen te zijn bij een diefstal in een hotel in de binnenstad.


---

Man rijdt op politiemannen in
29-4-2002. Zaterdagochtend tegen half zeven werd een 23-jarige automobilist aangehouden op de Damstraat nadat hij op politiemensen was ingereden. Een politieman hield een beurse schouder over aan het incident. De verdachte is ingesloten.

De bestuurder reed met hoge snelheid over de Oudezijds Voorburgwal. Hierdoor moesten diverse voetgangers aan de kant springen. Surveillerende politiemensen trachtten de bestuurder te laten stoppen. De man negeerde het stopteken en reed bijna een politieman ondersteboven. Hij reed vervolgens een doodlopende steeg in. Toen hij weer achteruitreed, ramde hij de fiets van een politieman, die daardoor het letsel opliep. De man vluchtte weg in de richting van de Damstraat. Daar werd hij klemgereden en aangehouden.
---

Taxicontrole: 17 bekeuringen
29-4-2002. Zaterdagavond en zondagochtend is een taxicontrole gehouden op het Stationsplein. In totaal werden 49 taxis gecontroleerd. Er vielen 17 bekeuringen. Bij vier bestuurders werd bestuursdwang toegepast: de taxichauffeurs moesten het daklicht van de taxi afhalen en kregen een rijverbod.


---

Lawaaidemo krakers
29-4-2002. Zondagmiddag rond vijf uur werd een kraakactie in de Onkelboerensteeg door de politie voorkomen. Een man werd aangehouden voor belemmering. Voor het politiebureau Nieuwmarkt werd om tien uur een lawaaidemo gehouden door ongeveer 40 krakers en hun sympathisanten.


---

Molen in brand
29-4-2002. Zaterdagochtend tegen twee uur stond de Krijtmolen aan de Noordhollanschkanaaldijk in brand. Het vuur woedde in een loods onder de molen. De oorzaak van de brand zal worden onderzocht.


---

Schietpartij bij disco
29-4-2002. Zondagnacht rond half vier heeft een onbekende man bij een ruzie voor een discotheek aan de Beijersweg een aantal maal geschoten. Voor de uitgaansgelegenheid ontstond een ruzie tussen twee groepjes jongeren. Uit een van deze groepjes trok een jongeman een vuurwapen. Hij loste enkele schoten maar raakte niemand. De politie trof de schutter maar ook de ruziemakende groepen niet meer aan.


---

Dance-feest rustig verlopen
29-4-2002. Zaterdagavond en -nacht heeft een groot dansevenement plaatsgevonden in de Rai. Het feest werd door 27.000 mensen bezocht. De organisatie had 150 particuliere beveiligers ingehuurd, die samen met 60 politiemensen voor de toezicht en veiligheid zorgden. In de Rai werden 14 personen aangehouden, voornamelijk in verband met drugs. De verdachten zijn in de Rai voorgeleid en later weer vrijgelaten. Buiten werden negen mensen gearresteerd. Hier ging het om jongeren die illegaal probeerden binnen te komen door ramen te vernielen. Een bezoeker werd naar een ziekenhuis gebracht, maar kon behandeling weer naar huis. Vanuit de buurt kwamen 12 telefoontjes over geluidsoverlast. Al met al is het feest redelijk rustig verlopen.


---

opengestelde vacatures zijn (assistent) webredacteur, secretaresse, coördinator inkoop en inkoper.