Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten

+ 26 april 2002

NATIONAAL STEMBUREAU OP DE FLORIADE EN
OP SCHIPHOL VOOR DE TWEEDE KAMER VERKIEZINGEN

Bezoekers en medewerkers van De Floriade kunnen 15 mei 2002 tijdens de openingstijden van de Floriade gebruik maken van het NATIONALE stemlokaal in het paviljoen van de gemeente Haarlemmermeer. Reizigers en mensen die op de luchthaven Schiphol werkzaam zijn, kunnen op 15 mei 2002 van 7.30 uur tot 21.00 uur op Schiphol Plaza in een NATIONAAL stembureau stemmen voor de Tweede Kamer. Bij de laatstgehouden verkiezingen van het Europees Parlement hebben talloze mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid op de luchthaven Schiphol hun stem uit te brengen. Dit initiatief uit 1999 is zeker voor herhaling vatbaar. Daar door veel ingezetenen van Nederland een bezoek gebracht wordt aan De Floriade hebben Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer besloten om in het gemeentelijke paviljoen ook een nationaal stemlokaal in te richten.
Kiesgerechtigde reizigers uit heel Nederland, maar ook medewerkers op de luchthaven en van De Floriade, kunnen op die dag ter plekke hun stem uitbrengen. Het nationale stembureau op Schiphol is gesitueerd op Schiphol Plaza, naast restaurant 'DĂ©lifrance'. Die op De Floriade in het paviljoen van de gemeente, vlakbij de zuid ingang.
Om op de luchthaven of De Floriade te kunnen stemmen is het wel nodig dat men uiterlijk 8 mei 2002 bij de eigen woongemeente de ontvangen oproepkaart laat omzetten in een kiezerspas.

Jij komt toch ook?

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen