Ingezonden persbericht

Hosting markt trekt verder aan getuige toename aantal TeleCity customer wins

gedurende Q1 2002
Toename van activiteiten van ISP markt in Nederland heeft positieve invloed op
Internet Data Center diensten

Amsterdam, 29 april 2002 - TeleCity, één van de grootste onafhankelijke leveranciers van Internet Data Center diensten in Europa, maakt bekend dat het aantal nieuwe klanten voor haar Nederlandse vestigingen afgelopen kwartaal aanzienlijk is toegenomen. In totaal zijn er sinds januari van dit jaar 15 nieuwe contracten afgesloten. De grootste groep nieuwe klanten die recent hun bedrijfskritische apparatuur bij TeleCity hebben gehuisvest of uitgebreid zijn de Internet Service Providers (ISP's).

Een ontwikkeling die naar alle waarschijnlijkheid alleen maar zal toenemen gezien de verwachte sterke groei van de ISP markt in Nederland met gemiddeld 20% per jaar tot 2004*. In het verlengde van de ontwikkelingen binnen de ISP markt is web hosting een aspect dat steeds meer aandacht krijgt in Europa en Nederland in het bijzonder. Vroeger was Web hosting een belangrijke, maar secundaire dienst. Nu is Web hosting centraal komen te staan in de ebusiness strategie van veel bedrijven. IDC verwacht dan ook dat de webhosting markt zal groeien van Euro 36,4 miljoen in 2000 naar 210,5 miljoen in 2004. Een ontwikkeling die TeleCity in praktijk bevestigd ziet met o.a. nieuwe ISP klanten als Xtended Internet, Digital Intelligence, Internet Online, Titan Networks en overige klanten zoals Carrier2Carrier.

"Bij onze oriëntatie van co-locatie providers in Amsterdam is onze keuze op TeleCity gevallen. Tot de belangrijkste criteria telde naast de prijs/kwaliteit verhouding ook de bereikbaarheid, het flexibele ruimte concept en de beschikbaarheid van verschillende carriers. Daarnaast is het in tijden van economische teruggang van belang om een financieel gezonde partner te vinden met een groot marktpotentieel", aldus Thomas Wild, CEO Titan Networks Gmbh.

Harry Dijkstra, Directeur van Internet Online BV zegt: "Internet Online BV heeft gekozen voor de kwaliteit en dienstverlening van TeleCity. Na diverse ervaringen met andere Data Centers zijn we tot de conclusie gekomen dat kwaliteit en dienstverlening telt. Dat betekent een vlotte service als er zaken worden aangevraagd en een goede en toch snelle toegangscontrole tot het Data Center; dat is wat TeleCity biedt. Verder was doorslaggevend dat TeleCity een AMSIX locatie is."

"Voor ons was TeleCity de juiste keus, omdat ze direct aan vele verschillende en onafhankelijke ISP's onderdak bieden. Via de AMSIX aansluiting komen daar nog meer ISP's bij. Het garandeert Xtended Internet nooit meer afhankelijk te zijn van één upstream ISP. Wij hebben helaas geleerd dat dit een essentiële voorwaarde van de provider business is geworden", aldus Paul Wouters, CTO bij Xtended Internet. Over TeleCity plc
TeleCity is de toonaangevende pan-Europese onafhankelijke leverancier van Internet Data Center diensten. Voor haar klanten, de Internet Service Providers, de Application Service Providers, de Telecom- en corporate ondernemingen levert TeleCity geavanceerde outsourcing diensten voor bedrijfskritische apparatuur zoals installatie en configuratie diensten, netwerk toezicht en beheer, volledig onderhoud van apparatuur, beheer van apparatuur op afstand, engineering diensten en complete web-hosting diensten.
Met een netwerk van 11 vestigingen in zakelijke centra verspreid over heel Europa hebben de klanten van TeleCity toegang tot de Internet Data Center diensten in de nabijheid van de belangrijkste Internet Backbones; LINX (Londen), AMSIX (Amsterdam), MaNAP (Manchester) en SCOTIX (Edinburgh).

Het hoofdkantoor van TeleCity is gevestigd in Londen waar het vanaf juni 2000 staat genoteerd aan de Londen Stock Exchange (TCY.L). Tot december 2001 liet TeleCity een omzet van £32,6 miljoen, een stijging van 131% vergeleken met het jaar 2000. TeleCity heeft 265 mensen in dienst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV TeleCity BV
Jeroen Breuer Mariska van Beukering
Tel: 020 530 43 38 Tel: 020 564 08 72
E-mail: jeroenb@text100.nl E-mail:
Mariska.vanBeukering@TeleCity.nl


*bron : IDC rapport "Dutch Market for ISP Services 2000-2004"