Rotterdam, maandag 29 april, 2002

PERSBERICHT

TRC DEVELOPMENT LANCEERT PRODUCTEN EN NIEUWE WEBSITE 'THE REAL COCKPIT'

Het Rotterdamse bedrijf TRC Development b.v. lanceert vandaag officieel haar nieuwste productlijn "The Real Cockpit" via haar website http://www.therealcockpit.com. In de online shop worden niet van echt te onderscheiden vlieginstrumenten aangeboden die speciaal zijn ontwikkeld om te worden aangedreven door Microsoft Flight simulator 2002. Deze unieke productlijn maakt het mogelijk om een zeer realistische cockpit te bouwen, waarin het vliegen haast niet onder doet voor het vliegen in een echt vliegtuig. Tot nu toe moesten Flight Simulator liefhebbers zich vermaken met het instrumentenpaneel afgebeeld op het PC beeldscherm.

De vlieginstrumenten van "The Real Cockpit" zijn net zo realistisch als de echte. Ze bewegen door middel van servomotoren en elektronica en zijn via USB aan de PC aangesloten waar de Flight Simulator software op draait. De gebruiker kan nu eenvoudigweg het instrumentenpaneel van het beeldscherm "wegklikken" zodat het beeldscherm nu gebruikt kan worden om een onbelemmerd uitzicht vanuit het vliegtuig te tonen. Flight Simulator liefhebbers kunnen nu echt "as real as it gets" vliegen met de producten van The Real Cockpit. Dit maakt de simulatie 100% realistisch!

De productlijn van The Real Cockpit bestaat uit circa 30 instrumenten onderverdeeld in productgroepen als VFR instrumenten, IFR instrumenten, Vliegtuigelektronica, Throttle & Mix, Switches en Controls. De producten zijn te koop in de shop op de internetsite http://www.therealcockpit.com/shop/index.html en via een aantal geselecteerde dealers in binnen- en buitenland. In deze shop treft u een overzicht van de instrumenten die momenteel leverbaar zijn, maar ook producten die binnenkort verschijnen maar nu al gereserveerd kunnen worden.

Over TRC Development b.v. TRC Development b.v. is opgericht in 1999 en ontwikkelt en produceert vlieginstrumenten speciaal voor Flight Simulator software zoals Microsoft Flight Simulator 2002. Ook ontwikkelt zij complete vliegsimulatoren voor lichte vliegtuigen. Hierin is TRC Development uniek. Haar afzetmarkten vindt TRC Development b.v. onder de projektnaam "The Real Cockpit" voornamelijk in Europa en de USA. De producten worden rechtstreeks aan de eindgebruiker aangeboden via het internet en via distributeurs en dealers gevestigd over de hele wereld. De afnemers van TRC Development b.v. zijn serieuze beoefenaars van Microsoft 's Flight Simulator 2002 en vliegscholen wereldwijd. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam op Rotterdam Airport. Meer informatie over The Real Cockpit is te vinden op: http://www.therealcockpit.com


---

---
Noot aan de redactie:

Voor beeldmateriaal van de producten van The Real Cockpit kunt u terecht op http://www.therealcockpit.com/press/index.php?boxaction=press_images


---