Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kasteel Heeswijk open op 2e Pinksterdag (Brabantse Kastelendag)

Tweede pinksterdag is inmiddels uitgegroeid tot de traditionele Brabantse Kastelendag. Ook Kasteel Heeswijk is een veel bezochte locatie. Geen wonder: het is een imposante waterburcht met een rijke historie. Met een uniek museum dat de bezoekers toont hoe de adel rond 1850 leefde. Bovendien is de omgeving van het kasteel prachtig en geschikt voor aantrekkelijke wandelingen rond het kasteel, zoals de populaire Ridder Robert route. Bovendien zijn onze buren, Interart beeldentuin, deze dag open.

Routing door het kasteelmuseum
Kasteel Heeswijk is geopend voor publiek voor een routing door het kasteelmuseum. De bezoekers lopen op eigen gelegenheid door het museum waar ze op diverse plaatsen gidsen aantreffen die de gasten wijzen op de interessante plekjes in de vele kamers en hun vragen graag beantwoorden.

Optredens in en buiten het kasteel
In de ridderzaal zal Carel Teerink op het door hem zelf gebouwde klavecimbel musiceren. Ook natuurtheater De Kersouwe presenteert traditiegetrouw haar zomer- activiteitenkrant. Dat zal niet ongemerkt voorbij gaan, want de artiesten zullen het publiek binnen en buiten vermaken met liederen en vaak onverwachte acts. De expositie van Nanda van den Acker uit Uden met haar beschilderde eieren tijdens 2e paasdag, was een groot succes. Daarom zal zij ook op 2e Pinksterdag aanwezig zijn met minuscule zebravinkeieren tot grote struisvogeleieren, beschilderd in verschillende thema's.

De keldergewelven van horeca-exploitant Sleddens, zijn geopend voor de grote en kleine liefhebbers van een drankje en hapje.

De entree bedraagt voor volwassenen ¤ 5,00 en voor kinderen (t/m 12 jaar) ¤ 2,50. De kassa's zijn geopend van 11.00-16.00 uur. Het museum sluit de poorten om 17.00 uur. De keldergewelven zijn geopend van 11.00 uur-17.00 uur.

Kasteel Heeswijk ligt tussen Heeswijk en Berlicum en is per bus bereikbaar met lijn 158 vanuit Veghel en 's-Hertogenbosch.

De website www.kasteelheeswijk.nl is een nuttige informatiebron over kasteel, activiteiten en omgeving.

Redactie:
Meer informatie over "Pinksteren op Kasteel Heeswijk" via de receptie, telefonisch bereikbaar op 041329 2024 op dinsdag t/m vrijdag.