MULTI VASTGOED

Portugees winkelcentrum van MDC wint ICSC eervolle vermelding


- Persbericht -

Goudse projectontwikkelaar valt weer in de prijzen.

Portugees winkelcentrum van Multi Development Corporation wint ICSC eervolle vermelding

Gouda, 29 april 2002 - Planontwikkelaar Multi Development Corporation heeft tijdens de jaarlijkse ICSC conferentie in Monte Carlo een eervolle vermelding ontvangen voor het winkelcentrum Forum Algarve in de Portugese stad Faro. Dit winkelcentrum, het enige in zijn soort in Zuid Portugal, is vorig jaar maart geopend.

Forum Algarve is het grootste winkelcentrum in de Algarve (40.000 m2) met 113 winkels,
20 restaurants, negen bioscoopzalen en heeft de eerste hypermarkt in de streek.
Forum Algarve is binnen korte tijd een enorme publiekstrekker geworden met een grote aantrekkingskracht op zowel inwoners als toeristen. Het ontwerp verwijst naar de typerende architectuur van de Algarve.

De ICSC (International Council of Shopping Centres) bestaat in 75 landen en verenigt projectontwikkelaar, investeerder, grootwinkelbedrijf en detailhandel. Tijdens het congres worden de ICSC awards en commendations (eervolle vermeldingen) uitgereikt aan de beste winkelcentra van Europa.

De afgelopen vijf jaar ontvingen de volgende projecten van Multi Development Corporation (MDC) een ICSC award:
Beursplein Rotterdam (1997), Kalvertoren Amsterdam (1998), Armazéns do Chiado (Lissabon, Portugal 2000).
De winkelcentra Forum Aveiro, (Aveiro, Portugal) en Clemens Galerien (Solingen, Duitsland) ontvingen respektievelijk in 1999 en in 2001 een eervolle vermelding..

Multi Development Corporation
MDC heeft een groot aantal winkel, kantoren en multifunctionele projecten gerealiseerd in binnen, - en buitenland. In september wordt het op één na grootste winkelcentrum van Portugal, Forum Almada 110.000 m2) in Lissabon geopend. Tevens zal MDC in september haar eerste winkelcentrum in Frankrijk, Les Quatre Chemins (20.000 m2), in het centrum van Vichy, gaan openen.

27