Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-04-2002
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (HP 13.15) Maandag 29 april 2002

Heerlen, rijden onder invloed:
Een 31 jarige inwoner van Heerlen is maandagmorgen 30 april 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed omstreeks 02.20 uur over de Voskuilenweg te Heerlen waar hij twee geparkeerde personenautos aanreed. De gewaarschuwde politie stelde bij de veroorzaker van het verkeersongeval het gebruik van alcohol vast. Een alcoholblaastest bevestigde dit alcoholgebruik. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.9 en 2.0 promille. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Zowel de auto van de veroorzaker van het verkeersongeval als een van de geparkeerde autos werden zwaar beschadigd. Een takelbedrijf moest beide autos wegslepen.

Eygelshoven, woninginbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Kerkberg te Eygelshoven. De bewoners werden maandagmorgen omstreeks 03.40 uur wakker van geklapper van de voordeur van hun woning. Meteen daarna hoorden de wakker geworden bewoners wegrennende voetstappen. Bij onderzoek bleek in hun woning een inbraak plaatsgevonden te hebben. Meerdere kasten en laden in hun woning bleken doorzocht te zijn. Uit de keuken werd een tas ontvreemd met daarin een gsm, een paspoort en een damesportemonnee met daarin enkele tientallen euros. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning na het forceren van een wc-raampje. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan bij de politie.