Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-04-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.25 uur) Maandag 29 april 2002

Maastricht, behuizing hangplek in brand gestoken: Een 25 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen 29 april 2002 door de politie aangehouden, verdacht van brandstichting. Tijdens hun surveillance zag een politiepatrouille kort voor 05.00 uur de overkapping van een hangplek aan het Malbergplein te Maastricht in brand staan. Op het moment dat de politiepatrouille op de brand toereed liep een man van de hangplek weg. Hij werd staande gehouden. De man bekende de brand gesticht te hebben. Zijn handen waren zwart van roet en zijn kleding rook naar een brandbare stof. De 25 jarige inwoner van Maastricht werd ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. De brand werd door de politiepatrouille geblust. Tegen de brandstichter wordt proces-verbaal opgemaakt. De behuizing van de hangplek liep nagenoeg geen schade op. De officier van Justitie dagvaarde de verdachte in het kader van afhandeling snelrecht. Na verhoor kon de brandstichter huiswaarts.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 44 jarige automobiliste woonachtig te Maastricht is zondagavond 28 april 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De inwoonster van Maastricht werd omstreeks 22.00 uur op de Oosterweg te Eijsden door een politiepatrouille gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurster bleek zij naar alcohol te ruiken hetgeen een alcoholblaastest nogmaals bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de automobiliste werd proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon zijn huiswaarts met een rijverbod van 2 uur in haar bezit.

Maastricht, aangehouden wegens belediging:
Een 20 jarige inwoner van Maastricht is zondag 28 april 2002 door de politie aangehouden wegens belediging.
Een politiepatrouille was omstreeks 16.30 uur op het Volksplein te Maastricht een bekeuring aan het uitschrijven wegens een gepleegde verkeersovertreding. Een langsrijdende bestuurder van een bromfiets, zonder helm en zonder dat de bromfiets was voorzien van een verzekeringsplaatje, schreeuwde de verbaliserende politieagenten enkele beledigende teksten toe. Hij reed daarna gewoon verder. Na het afhandelen van de bekeuring werd door de politie een onderzoek in de omgeving ingesteld. De bromfiets werd in het stadsdeel Mariaberg aangetroffen waarop ook de bestuurder werd achterhaald. Hij werd aangehouden en ingesloten aan het politiebureau voor verder onderzoek. Bij een onderzoek in zijn kleding trof de politie een busje met traangas aan. Dit werd in beslaggenomen. Ook de bromfiets werd in beslaggenomen. Aan het politiebureau werd tegen de aangehouden 20 jarige Maastrichtenaar een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. In het kader van afhandeling snelrecht is de verdachte gedagvaard.