Korps: Friesland, plaats: Friesland 29-04-2002
Politieberichten 29 april van 07.00 uur t/m 13.00 uur

Aankondiging snelheidscontroles Fryske Diken
De radarcontroleurs van het Bureau Verkeershandhaving controleren woensdag 1 mei op de N356 (Sumar afslag N31). Vrijdag 3 mei vinden controles plaats op de N910 van Dokkum naar Westergeest. Verder wordt deze week op de andere items van Fryske Diken gecontroleerd: helm, gordel, rood licht en alcohol.

Lemmer: inbraak bedrijf
In het weekend van vrijdag 26 april t/m maandag 29 april is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Onderweegshof. Door verbreking van een raam aan de achterzijde van het pand is men binnen gekomen. In het kantoor zijn een zestal computers weggenomen Een 32-jarige inwoner van Emmeloord heeft hiervan aangifte gedaan. Schadebedrag onbekend.

Sneek: inbraak instelling
In het weekend werd ingebroken in het gebouw van de buitenschoolse opvang aan de Suffridusstraat. Hoe men binnen gekomen is ,is niet bekend. De gehele beneden verdieping is doorzocht. Weggenomen een kleuren televisie, videorecorder, draagbare cd/cass/radio. Uit de computerruimte is weggenomen en pc plus scherm en printer. Schadebedrag ongeveer 3000 Euro. Een 49-jarige inwoner van Sneek deed hiervan aangifte.

Leeuwarden: bedreiding AZC
Maandag omstreeks 10.10 uur werd assistentie gevraagd op het AZC aan de groningerstraatweg. Een man zou zwaaien met een bij tegenover een arts. Ter plaatse de aangever, een 39-jarige inwoner van Goutum gehoord. Er was een buitenlandse man binnengekomen voor behandeling zonder begeleiding van een tolk. Op en gegeven moment tilde de man zijn shirt op en tussen zijn broeksriem droeg de man een bijl. De medicus voelde zich bedreigd en de man, een 35-jarige inwoner van Leeuwarden werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau bleek dat de man de arts in het geheel niet wilde bedreigen, maar dat hij andere medicijnen wilde hebben en als hij die niet kreeg hij zelfmoord wilde plegen. Dus van een echte bedreiging was geen sprake.

Wolvega; rijden zonder rijbewijs
Maandag omstreeks 10.45 uur werd op de Heerenveenseweg gecontroleerd een 20-jarige inwoner van Wolvega. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tevens was de rechtervoorband van de auto glad. Voor beide wordt proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een bedrijf aan de Groene Ster.Door verbreking van een bovenlicht werd de toegang tot de snackbar verschaft. Vanuit de snackbar kwam men in de keuken. Na de keuken heeft men vervolgens de kantine avnd e camping bezocht. Weggenomen zijn: frisdranken, cds een prullenbak en een drietal huurfietsen. Aangifte is gedaan door een 46-jarige inwoner van Leeuwarden. Vermoedelijk heeft men het pand verlaten door de toegangsdeur van de snackhal. Deze deur is aan de achterzijde van het pand.

Leeuwarden: steekpartij
Maandag omstreeks 09.20 uur vond een vechtpartij plaats in het AZC aan de Groningerstraatweg. Een 25-jarige bewoner van het AZV zou hebben gestoken met een mes bij een 15-jarige inwoner van het AZC en een 19-jarige inwoner van het AZC. De 25-jarige is aangehouden en ingesloten. Naar de toedracht van de vechtpartij loopt een onderzoek.

Bureau Communicatie tel 058 880 8272