Gemeente Coevorden

Coevorden financieel op koers
De gemeente Coevorden ligt financieel op koers, zo blijkt uit het onlangs aan de raad aangeboden jaarverslag 2001. Het college van burgemeester en wethouders is er trots op dat zij in een zo vroeg stadium aan de gemeenteraad verantwoording kunnen afleggen over het door hun gevoerde beleid in 2001.

De jaarrekening 2001 sluit met een batig saldo van ¤ 740.000. Dit batig saldo is voor een groot deel beïnvloed door incidentele factoren. Na aftrek van de incidentele baten en lasten resteert een batig saldo uit normale bedrijfsvoering van ¤ 334.000.

Bij de behandeling van de begroting heeft het college al geconstateerd dat de gemeente ook in financiële zin de vruchten plukt van interne verbeteringen. Interne ordening en efficiencyverbetering hebben veel aandacht gekregen.
Mede als gevolg hiervan heeft de gemeenteraad bij de vaststelling van de begroting 2001 een bedrag van ¤ 725.000 kunnen uittrekken voor nieuw beleid, waarvan ruim ¤ 450.000 een structureel karakter heeft.

In het jaarverslag 2001 geeft het college inzicht waaraan deze beschikbaar gestelde gelden zijn besteed. De meest in het oog springende zaken die met betrekking tot nieuw beleid zijn uitgevoerd of opgestart zijn: de uitvoering van de cultuurnota, project 'Tuindorp, om te blijven', project dagindeling Schoonoord, project duurzame bedrijventerreinen Coevorden, Plattelandsontwikkeling, stedelijke vernieuwing, centrumplan Coevorden en windenergie.

Op maandag 29 april om 19.30 uur vindt de commissiebehandeling plaats van de jaarrekening en het jaarverslag. De vergadering wordt gehouden in het Kasteel van Coevorden.