3M kiest ook in Europa voor gebruik Ariba Buyer

Hoofddorp, 29 april 2002 Het technologiebedrijf 3M heeft na een succesvolle implementatie in Amerika besloten om Ariba Buyer nu ook in Europa in gebruik te nemen. Het project gaat van start in Duitsland. Het plan is om aan het eind van dit jaar 4.000 werkplekken in 15 Europese landen met de software uit te rusten. De implementatie heeft als doel om ook op Europees niveau de inkoopprocessen te stroomlijnen en beter te beheren.

Met Ariba Buyer wordt het leveranciersaanbod van 3M aanzienlijk teruggebracht en verbeterd. Dit zorgt ervoor dat de administratieve werkzaamheden zullen verminderen, wat tijd en kosten bespaart. Ariba Buyer zal bijdragen aan het doel van 3M om binnen twee jaar 500 miljoen dollar te besparen.

De veelzijdige functionaliteit van Ariba Buyer gecombineerd met Ariba s vermogen om daadwerkelijk resultaat te leveren en de internationale support, waren voor ons de doorslaggevende argumenten om ook in Europa voor Ariba te kiezen , zegt Joachim Dietrich, European Procurement Process Manager van 3M. We zijn ervan overtuigd dat de software ons zal helpen kosten te reduceren en de efficiëntie te verhogen binnen alle facetten van ons inkoopproces.

Ariba Spend Management Suite

Ariba Buyer is onderdeel van de Ariba Spend Management Suite. Deze suite omvat producten als:


· Analysis (herkennen van besparingen) met de analyse- en benchmark-mogelijkheden van Ariba kunnen bedrijven potentiële besparingen herkennen en het beheer van uitgaven aanzienlijk verbeteren. Dit wordt mogelijk doordat bedrijven de uitgavenpatronen en de relaties met leveranciers kunnen analyseren en het Spend Management-proces van het eigen bedrijf kunnen vergelijken met dat van andere bedrijven;

· Sourcing (verkrijgen van besparingen) met de sourcing-oplossing van Ariba kunnen bedrijven hun sourcing-proces automatiseren, betere contracten met leveranciers afsluiten en de sourcing-productiviteit verbeteren door een breed aanbod van directe en indirecte goederen en services;

· Procurement (behouden van besparingen) de Procurement-oplossing van Ariba levert functionaliteiten van planning tot en met betaling en vorderingsmogelijkheden, voor alle gebruikers en producten. Zo kan de gehele organisatie worden afgestemd op de afgesloten contracten.
Ariba Supplier Network

Als klant van Ariba heeft 3M toegang tot diverse leveranciers via het Ariba Supplier Network (ASN). Dit is het grootste wereldwijde business-to-business leveranciersnetwerk waarin meer dan 14.000 leveranciers direct verbonden zijn.

Over 3M

3M is een technologiebedrijf met een omzet van 16 miljard dollar per jaar. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in onder andere de volgende sectoren: elektronica, telecommunicatie, industrie, kantoorbenodigdheden, gezondheidszorg en beveiliging. Het hoofdkantoor van 3M bevindt zich in St. Paul (Minnesota, VS). Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 60 landen en klanten in ruim 200 landen. 3M is één van de 30 aandelen die de stand van de Dow Jones Industrial Average bepalen. Bovendien maakt het aandeel deel uit van de Standard & Poor s 500 index.