AutoRai

29-4-2002

Opel breidt Agila reeks uit

Met de Opel Agila Star Edition voegt Opel een exclusieve telg toe aan het al brede Agila programma. Nadat vorig jaar de succesvolle en kleurrijke Color Edition tijdelijk aan het programma werd toegevoegd, is het nu tijd voor de Star Edition.

De combinatie van zwarte of zilveren metallic/mica lak en de chromen accenten op de grille en handgrepen dragen rechtstreeks bij aan deze exclusieve uitstraling. Daarnaast is het interieur voorzien van een aantal luxe accenten. Zo zijn het stuurwiel en de pookknop met leder bekleed en zijn de deurhendels binnen en buiten in chroom uitgevoerd. Al deze zaken maken deel uit van het zogenaamde prestige pakket.

De Star Edition is gebaseerd op de Comfort 1.2-16V. Dat wil zeggen dat hij is voorzien van twee airbags, startblokkering, stuurbekrachtiging, toerenteller en hoofdsteunen achter. Bovendien zijn toegevoegd 7-spaaks lichtmetalen wielen, het prestige pakket en metallic/mica lak.

Ten opzichte van de Agila 1.2-16V Comfort geldt voor de Star Edition een meerprijs van slechts 800,-. Dit betekent dat de Star Edition leverbaar is vanaf 11.495,-. Bij deze prijs zijn de kosten voor metallic/mica lak inbegrepen. Daarnaast maakt de auto aanspraak op een milieusubsidie van 275,-.

Met zijn 1.2-16V (55 kW/ 75 pk) motor verplaatst de Agila zich vlot en soepel door het verkeer. Daarnaast biedt de auto, ondanks zijn compacte buitenmaten, veel ruimte voor de voor- en achterpassagiers en hun bagage. De Star Edition is per direct te bewonderen bij de Opel dealer en is, om het exclusieve karakter te waarborgen, tijdelijk leverbaar. Er is al een Agila vanaf 8.995,-.