Korps: Limburg-Noord, plaats: Veno 29-04-2002 Mediabericht 29 april 15.50 uur

Venlo 300 Straatmaatverbalen

VENLO In de week van 22 tot 29 april heeft de politieLimburg-Noord in Venlo-Centrum (127), Venlo-Oost (30), Blerick (50), Tegelen (38), Helden (7) en de parkeercontroleurs van de gemeente Venlo (48) bekeuringen opgemaakt. In totaal werden deze afgelopen week 300 bekeuringen uitgeschreven. De processen-verbaal zijn voor het grootste gedeelte genoteerd voor fout parkeren (114), bromfietsen in het voetgangersgebied (18), rijden in een gesloten verklaring (22), niet stoppen voor rood licht (17), scooterrijders diverse overtredingen als geen helm, geen certificaat, vermogen en snelheid (47), fietsen in voetgangersgebied (2), wildplassen (1) en overige overtredingen (76).

Roermond Verkeerscontrole

ROERMOND Een politiepatrouille heeft vanmiddag de 23-jarige automobilist uit Haelen bekeurd voor het rijden met een niet APK-gekeurde personenauto. De automobilist viel op vanwege zijn hoge snelheid bij het oprijden van de N280. Bij controle van de gegevens van zijn auto bleek de ongeldigheid van de keuringsdatum.

Nederweert Wegafsluiting genegeerd

NEDERWEERT Bij controle van de wegafzetting op de Molenweg constateert de politie dat automobilisten regelmatig de geslotenverklaringsborden aan de kant zetten. De Molenweg is met behulp van verplaatsbare bebakeningsborden afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Zondagavond werd door agenten tot driemaal toe geconstateerd dat de borden waren weggezet, nadat ze door de politie weer terug gezet waren. Voor deze handelingen werden toch nog drie automobilisten bekeurd. Deze automobilisten vonden dat als iedereen voorbij de borden reed, dat dan ook wel zou mogen.

Venlo Snelheidscontroles

HORN Medewerkers van de politie Limburg-Noord hebben maandagmorgen op de Rijksweg een snelheidscontrole met de lasergun gehouden. Er werden 15 verbalen uitgeschreven waarvan de hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u terwijl 50 km/u de limiet is. Het boetebedrag hiervoor is 63,00.

WEERT Een 27-jarige automobilist uit Weert heeft zondagavond op de Eindhovenseweg een snelheidsovertreding van 52 km/u gehaald. Hij reed 122 km/u waar 70 km/u de limiet is. De controle werd met behulp van de laser vastgesteld en de snelle automobilist werd staande gehouden en geverbaliseerd. Omdat deze automobilist meer dan 50 km te hard reed, wordt zijn proces-verbaal opgestuurd naar de officier van justitie. Die zal bepalen of het boetebedrag dat is vastgesteld op 327,00 ook wordt opgelegd.

Een 30-jarige inwoner van Weert reed op de Eindhovenseweg met een snelheid van 96 km/u voorbij de lasercontrole. Ook hij werd staande gehouden. Bij het openen van het autoportier kwam een sterke weedlucht uit de auto. De drie inzittenden verklaarden de weed in Eindhoven te hebben gekocht en deden op verzoek van de agenten afstand van de verdovende middelen. Ze verklaarden unaniem dat de bestuurder niet gebruikt had. Na controle van zijn persoons-gegevens bleef het voor hem bij een boete van 115,00.

LIMBURG-NOORD Veel meldingen van stormoverlast

LIMBURG-NOORD De politie heeft maandag tussen 11.00 uur en 14.00 uur ongeveer 25 meldingen binnengekregen van stormoverlast. Door blikseminslag is in Vlodrop een man gewond geraakt. Op diverse locaties zijn bomen omgewaaid en kwamen takken op het wegdek terecht. In diverse gevallen verleende de brandweer assistentie.

VLODROP - Op de Steinwinkelweg in Vlodrop is maandagmiddag rond 13.00 uur een 40-jarige man uit Roermond gewond geraakt. Hij was op de grond bezig met het verplaatsen van goederen met behulp van een kraan. Terwijl hij de staalkabels van de kraan vasthield sloeg de bliksem in. Hij is met brandwonden aan zijn handen overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond.

VENRAY - Op de A-73 ter hoogte van de toerit naar de Romeinseput in Venray is een vrachtwagen, geladen met kleerhangers, de zijwand kwijtgeraakt. De kleerhangers lagen over het wegdek verspreid.

Op de Houtsberg in Eind waaide een caravan van de weg. De caravan belandde in de struiken. De caravan raakte door het ongeval totaal vernield. Ook op het Zuiderbrug Tracee in Venlo waaide een caravan om.

Bomen op de weg

Op de Industriekade in Weert, de Nieuwhuisweg in Venray, de Heerbaan in Thorn, de Elfmorgenweg in Roermond, de Deken van Oppensingel en de Schaapsdijkweg in Venlo waaiden bomen op de weg.

Takken op het wegdek

Op de Sint Maartenslaan in Weert, de Prinses Beatrixlaan in Ohe en Laak, de Napoleonsweg in Ittervoort, de Puttenweg in Ysselsteyn, de Ulingsheide in Tegelen, de Rijksweg Noord in Belfeld, de Bunkerhaven in Maasbracht, de Kasteel Exaetenstraat en de Van den Boschstraat in Roermond waaiden takken op het wegdek.

Verder waaiden pannen van het dak van een winkel aan de Industriestraat in Tegelen en van een pand aan de Grote Kerkstraat in Venlo.