Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-04-2002
Persberichten district Maastricht (2e editie 15.20) Maandag 29 april 2002

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen:
In een woning aan de Faunushof te Maastricht heeft de politie maandagmorgen 29 april 2002 een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoonster werd door de Officier van Justitie een boete opgelegd van 1000 euro.
Naar aanleiding van klachten uit het stadsdeel Daalhof te Maastricht over stankoverlast afkomstig van hennep stelde de politie vanmorgen omstreeks 10.10 uur een onderzoek in een woning aan de Faunushof te Maastricht. In de woning werd op de zolderverdieping een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 100 hennepplanten die beschenen werden door diverse assimilatielampen. Verder trof de politie twee afzuiginstallaties aan en verder een ventilator, transformatoren, waterpomp en voedingsmiddelen voor de planten. Na monsterneming en overleg met de Officier van Justitie is de kwekerij geheel ontmanteld. Aan de 35 jarige bewoonster werd door de Officier van Justitie een boete van 1000 euro opgelegd.

Maastricht, aanrijding veroorzaakt onder invloed: Een 24 jarige automobiliste woonachtig te Arnhem heeft maandagmorgen 29 april 2002 op de stadtraverse te Maastricht een kop/staart aanrijding veroorzaakt. Zij bleek onder invloed haar auto te hebben bestuurd.
De automobiliste botste vanmorgen omstreeks 07.00 uur op de autosnelweg A-2 Nassaulaan te Maastricht ter hoogte van de Regentesselaan achter op een andere voor haar voor de verkeerslichten gestopte automobilist. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de veroorzaakster alcohol gedronken had. Aan het politiebureau wees haar ademanalyse een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage (Het resultaat van enkele glaasjes alcohol de avond tevoren). Tegen de automobiliste uit Arnhem werd proces-verbaal opgemaakt. Haar auto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept in verband met een lekkage aan de motor van de auto.