Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 29-04-2002 Persbericht district Maasland

AANRIJDINGEN MET LETSEL

Zondagmiddag ontstond op de kruising van de Joost van den Vondellaan met de Coornhertstraat in Oss een aanrijding tussen een 26-jarige automobiliste uit Oss en een 17-jarige fietsster uit Geffen. De fietsster, die geen vrije doorgang kreeg van de vanuit de Coornhertstraat de kruising oprijdende auto-mobiliste, is voor onderzoek overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Oss. Maandagmiddag liep een 17-jarige bromfietsster in haar woonplaats Heeswijk Dinther knieletsel op. Zij kwam vanuit de uitrit van het zorgcentrum Huize ter Weer het Plein 1969 opgereden. Zij verleende daarbij geen vrije doorgang aan een voor haar van rechts komende personenauto die werd bestuurd door een 20-jarige plaatsgenote.

ONDER INVLOED EN ZONDER RIJBEWIJS ACHTER HET STUUR

In de nacht van zondag op maandag is op de John F Kennedybaan in zijn woonplaats Oss een 46-jarige automobilist aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Bo-vendien bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Zij auto is in beslag genomen.

ONDER INVLOED RIJDENDE MAN INGESLOTEN VOOR OPENSTAANDE BOETES

Op de Anna van Schuurmanstraat in Oss is afgelopen nacht een 55-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De man was al eerder voor soortgelijke feiten aangehouden. De laatste keer was dat op 14 april j.l. Hij bezat geen geldig rijbewijs omdat dit al eerder van hem was ingevoerd. De auto van de man is in beslag genomen. Tevens bleek dat de man wegens drie eerdere veroordelingen terzake verkeersmisdrijven nog een hechtenis moest ondergaan van 21 dagen. Hij is ingesloten.

WINKELDIEFSTAL

Een 43-jarige inwoner van Macharen is maandagmiddag in een winkel aan de Kanaalstraat betrapt bij het wegnemen van een borenset. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is na verhoor met een geldboete van 115,00 op zak weer in vrijheid gesteld.

AUTODIEFSTALLEN

In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Witte de Withstraat in Oss een groene bedrijfsauto van het merk Mercedes Vito met het kenteken VV-GS-37 gestolen. In de auto lagen diverse gereed-schappen.Maandagmiddag rond het middaguur is vanaf het Jurgensplein in Oss een grijze bestelauto van het merk Mutsubishi, type L200 long en voorzien van het kenteken VN-SH-09 gestolen. De auto heeft een opvallend wit dak.