Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 29-04-2002 Persbericht district De Leijgraaf

CARAVAN UITGEBRAND

Op de Van Diemenstraat in Veghel is zondagavond een caravan totaal uitgebrand. Brandweer en politie konden de oorzaak van de brand niet vaststellen.

SIGARETTEN EN SHAG GESTOLEN

Bij een inbraak in een supermarkt aan de Stationsstraat in Veghel hebben inbrekers een onbekende hoeveelheid shag en sigaretten weggenomen. Men is het pand binnengekomen na het vernielen van een ruit.

VERVOLGONDERZOEK LEVERT NOG ENKELE VUURWAPENS OP

Naar aanleiding van de aanhouding in de nacht van vrijdag 26 april van twee Bosschenaren van 19 en 18 jaar en een meisje van 17 uit Meppel is een vervolgonderzoek ingesteld. Het drietal is aangehouden in een personenauto die op de Rondweg in Uden is gecontroleerd en waarbij de bestuurder is weten te ontkomen. Bij controle van het voertuig is op de grond een vuurwa-pen aangetroffen het geen hoogstwaarschijnlijk aan de gevluchte bestuurder toebehoort. De auto is veiliggesteld en later op het politiebureau nauwkeuriger onderzocht. In een plastic zak met kleding die van de 17-jarige Meppelse bleek te zijn, is nog een vuurwapen met een bijbehorende gevulde patroon-houder gevonden. Zij had het wapen meegenomen uit een woning in Heeswijk-Dinther waar zij enkele dagen had verbleven maar na een ruzie met de 35-jarige bewoner was weggegaan. De politie heeft op grond van de wet wapens en munitie ook in de woning in Heeswijk-Dinther een onderzoek ingesteld. Daarbij zijn nog eens twee vuurwapens en enkele tientallen stuks munitie aange-troffen en in beslag genomen. De 35-jarige bewoner bleek eigenaar van de wapens te zijn en is als verdachte gehoord. Alle verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. De bestuurder van de personenauto, van de identiteit bij de politie bekend is wordt nog gezocht.

WINKELDIEFSTAL

In een winkel aan het Mondriaanplein in Uden is maandagmiddag een 38-jarige man uit Gemert aan-gehouden. Hij had voor ruim 45,00 aan goederen weggenomen zonder te betalen. Hij liep tegen de lamp toen het alarm afging. De goederen zijn weer tereug bij de winkelier en de man is na verhoor in vrijheid gesteld met een geldboete op zak van 115,00.

VERNIELING VAN RUIT

De beheerder van de sporthal aan de Klarinetstraat in Uden hoorde maandagmiddag dat er een ruit van het gebouw sneuvelde. Hij zag nog juist enkele jongeren wegfietsen. Hij kon een van hen tegen en houden enb waarschuwde de politie. Onderzoek wees uit dat de ruit vernield was door een 16-jarige jongen uit Uden. De jongen is op het politiebureau gehoord en verklaarde de ruit niet met opzet te hebben vernield. Hij zou tegen de ruit gevallen zijn die daardoor brak.