Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 29-04-2002 Persbericht district Den Bosch

BEDRIJFSINBRAAK

In een reisbureau aan de Hinthamerstraat in Den Bosch is vannacht ingebroken. Het magazijn werd doorzocht, daar is een kluis opengebroken. Er verdwenen reischeques, cd-bonnen en geld. In een kantoor aan de Hoff van Hollantlaan in Rosmalen zijn zondag twee beeldschermen weggeno-men nadat men een ruit had geforceerd. Ook uit een bedrijf aan de Hedikhuizerweg in Den Bosch zijn zondag twee computerschermen gestolen, nadat men een ruit had vernield. Uit een bassischoolge-bouw aan het Wielsem in Den Bosch is vannacht de systeemkast van een pc gestolen, nadat er twee ruiten waren vernield. In een drogisterij aan de Oliemaat in Vlijmen is vannacht, nadat men de voordeur had opengebroken, een vitrinekast met gou-den sieraden opengebroken en 8 displays met sieraden gestolen.

WINKELDIEF

In een supermarkt aan de Pastoor van Thiellaan in Hintham is vanochtend een 50-jarige Bosschenaar aangehouden nadat hij een horloge, flessen vermouth en scheermesjes in zijn tas had gestopt en zonder te betalen de winkel wilde verlaten. Bij de aanhouding door de bedrijfsleider ontstond er een korte worsteling, waarna de dief net zo lang is vastgehouden totdat de politie kwam.

VALS GELD

In een cafetaria aan de Burg. Molenaarhoeven in Rosmalen is woensdagavond een vals biljet van 10 aangeboden.

TWEE VANDALEN OPGEPAKT

De politie heeft vannacht twee jongens opgepakt nadat ze in de Verwerstraat bloembakken hadden omgegooid. De uitbater van de horecazaak waarvan de bloembakken waren, liep de jongens achterna en eiste dat ze de rommel op zouden ruimen. Hierop gaf een van de jongens de 32-jarige uitbater een vuistslag. De gewaarschuwde politie kon de twee jongens in de Oude Bogardenstraat in de kraag pakken. De jongens (22 jaar uit Engelen en 24 jaar uit Hintham) werden overgebracht naar het bu-reau.

VECHTPARTIJ

Bij een vechtpartij aan de Parade heeft de politie vannacht drie mannen aangehouden. Op de Kerk-straat zijn eerst, na de melding van het vechten in een café, twee mannen uit Den Bosch (36 en 43 jaar) aangehouden, in het café kon de politie op aanwijzing van getuigen een 30-jarige Ossenaar aan-houden. Deze verzette zich, zodat hij tegen de grond werd gewerkt en geboeid afgevoerd naar het bureau. Hoe de vechtpartij zich precies heeft afgespeeld, wordt nader uitgezocht.