Ingezonden persbericht

Persbericht

ZyLAB-software in gebruik bij onderzoek naar de bouwfraude

ZyLAB assisteert het Ministerie van Verkeer en Waterstaat bij de voorbereidingen van de Parlementaire Enquête Commissie

Amsterdam, 29 april 2002 - ZyLAB, leverancier van de geavanceerde full-text retrieval en document management software ZyIMAGE, heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een ZyLAB document management systeem geleverd. Het ZyLAB-systeem zal worden gebruikt door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat bij de voorbereiding van de hoorzittingen van de parlementaire enquête in de tweede kamer naar de bouwfraude.

ZyIMAGE bij andere parlementaire enquêtes
ZyLAB heeft eerder assistentie verleend bij parlementaire onderzoeken. De hulp van ZyLAB richtte zich vooral op het toegankelijk maken, ontsluiten, structureren, organiseren en delen van de grote hoeveelheden papier en elektronische documenten die deel uitmaken van zo'n onderzoek. Zo werd de ZyLAB-software gebruikt bij de IRT-enquête en bij het post-IRT onderzoek, bij het onderzoek naar de Bijlmerramp en bij het onderzoek door de Tijdelijke Commissie Buitenlandse Uitzendingen naar Srebrenica en andere buitenlandse militaire uitzendingen.
De goede ervaringen en aanbevelingen van zowel de vorige parlementaire commissies als de eerder betrokken ministeries hebben het Ministerie van Verkeer en Waterstaat doen besluiten om ook bij dit onderzoek alle beschikbare informatie vooraf op te slaan in een ZyLAB-systeem, in de hoop daarmee het onderzoek sneller en efficiënter te kunnen afronden.

ZyLAB Technologies BV, Hoogoorddreef 9, 1101 BA Amsterdam. Tel.: 020 - 69 19 550, fax: 020 - 6965175, e-mail: info@zylab.nl. Website: www.zylab.nl.

ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. ZyLAB was in 1983 de eerste leverancier die een volledig programma leverde om elektronische documenten op het PC platform op de volledige tekst te kunnen doorzoeken. Sinds 1991 concentreert ZyLAB zich volledig op het maken en leveren van totaaloplossingen om binnen kantoor- en operationele omgevingen snel en eenvoudig zowel papieren- als elektronische documenten te archiveren, zoeken, vinden, organiseren, delen en te reproduceren. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 600.000 licenties verkocht en heeft het operationele installaties op meer dan 5.000 verschillende sites. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de USA en Azië. Alle software van ZyLAB wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie op www.zylab.nl.

Voor redactionele informatie:
PB0802
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.