Ingezonden persbericht

SilkWorm 12000 Core Fabric Switch beschikbaar via Hitachi Data Systems

Waardenburg, 29 april 2002 - Hitachi Data Systems (HDS), een dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), neemt de Brocade SilkWorm 12000 Core Fabric Switch van SAN-infrastructuurleverancier Brocade Communications Systems Inc. op in haar wereldwijde productaanbod.

De SilkWorm 12000 is beschikbaar in configuraties met 64- en 128-poorten en is de eerste 2 Gigabit per seconde (Gbit/s) modulaire, multi-protocol core fabric switch op de markt die voorziet in de unieke eisen van storage-applicaties en -diensten van grote ondernemingen. In combinatie met de Hitachi Freedom Storage Lightning 9900 Series en Thunder 9200-systemen kunnen klanten storage effectiever schalen, continue databeschikbaarheid ondersteunen en de totale kosten van het storage-beheer verlagen. Door het gebruik van de SilkWorm 12000 biedt HDS nu een compleet aanbod Brocade storage-netwerkproducten.

"In samenwerking met HDS leveren wij de enige 2 Gbit/s, modulaire fabric switch voor hoogbeschikbare storage-omgevingen", aldus Jay Kidd, Vice-President Product Marketing van Brocade. "Met de SilkWorm 12000 als intelligent storage-netwerkplatform biedt de HDS storage-omgeving efficiënter beheer van informatiebronnen."

"SAN's zijn momenteel strategische onderdelen van IT-infrastructuren. Met het wereldwijde aanbod van de SilkWorm 12000 voorzien we in alle behoeften van onze klanten op het gebied van schaalbaarheid en beschikbaarheid", zegt Marlene Woodworth, Vice-President Global Marketing bij HDS. "De combinatie van de best-of-breed producten van Brocade en HDS biedt een concrete Return On Investment. Investeringen in infrastructuren worden beschermd door de brede ondersteuning voor opkomende protocollen en technologieën via robuuste en beheerbare oplossingen."

"We werken samen met HDS om de prestaties en functionaliteit van onze huidige glasvezel storage-omgeving te verbeteren", zegt Bob Sibley, verantwoordelijk voor de Data Center Technology Strategy bij HBoS plc, een fusiebedrijf van de Halifax Bank en de Bank of Scotland. "Door de combinatie van de Lightning 9960 en SilkWorm 12000 fabric switches kunnen we onze snel groeiende storage-behoefte beheren. Tegelijkertijd kunnen we aanzienlijke kostenbesparingen realiseren ten opzichte van eerdere oplossingen."

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdac: BRCD) biedt een hoogwaardig intelligent platform voor netwerkstorage. De grootste systeem-, applicatie- en storage-leveranciers gebruiken Brocade als netwerkfundament voor SAN-oplossingen. De SilkWorm fabric switches en software zijn ontwikkeld voor optimale databeschikbaarheid, storage en servers. Met Brocade-oplossingen kunnen bedrijven eenvoudiger SAN's implementeren, de TCO van dataopslag-omgevingen verlagen en de netwerk- en applicatie-efficiency verbeteren.