Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems en ADIC introduceren snelste SAN-oplossing voor rich media

Hitachi Freedom Storage biedt krachtige oplossing met ADIC CentraVision Software voor het delen van videobestanden

Waardenburg, 29 april 2002 - Hitachi Data Systems (HDS), een dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), en Advanced Digital Information Corporation (Nasdaq: ADIC) introduceren de snelste en grootste SAN-gebaseerde oplossing voor het delen van videobestanden. Deze oplossing is speciaal ontwikkeld voor videoproductiebedrijven en omroeporganisaties. Met de nieuwe oplossing zijn deze organisaties in staat videobestanden onbeperkt op te vragen en door verschillende editors tegelijkertijd on line te laten bewerken. Hiermee wordt een oplossing geboden voor de prestatie- en capaciteitsproblemen van huidige oplossingen voor Network File Systems (NFS) en Common Internet File Systems (CIFS).

De oplossing combineert CentraVision, het high speed file sharing systeem voor het delen van bestanden van ADIC, en Hitachi Freedom Storage. Hierdoor wordt een video-engine geboden met een extreem hoge verwerkingscapaciteit. De deellaag van CentraVision verbindt de individuele, heterogene werkstations van het videoproductieteam met centraal opgeslagen videomateriaal, waardoor de teams bij de bron bestanden kunnen bewerken. Hiermee wordt voorkomen dat medewerkers handmatig de videobestanden moeten kopiëren vanuit het centrale archief, waarna na bewerking dit bestand weer moet worden teruggekopieerd.

Door de verbeterde toegang kunnen videoproductiebedrijven en omroeporganisaties de workflows voor applicaties als video-editing, streaming video over IP en digitaal uitzenden sterk verbeteren. De technologie biedt ook grote prestatieverbeteringen voor andere sectoren met hoge datavolumes als pre-press, seismische analyses en high performance computing.

De Hitachi Freedom Storage 9000-systeemreeks biedt krachtige prestaties, schaalbaarheid, snelheid en betrouwbaarheid voor deze oplossing en brengt de flexibiliteit van datacenters naar de studio-omgeving. Het Thunder 9200-storage-systeem is bij uitstek geschikt voor studio-omgevingen, terwijl grotere omroepcentra profiteren van de mogelijkheden van de Lightning 9960.

De Lightning 9960 is een intelligent datastorage-systeem dat tot 88 terabytes aan schaalbaarheid biedt. Hi-Star, de unieke switched architectuur van de Lightning 9960, levert in combinatie met de 32 Fibre Channel-poorten uitstekende prestatieniveaus zonder knelpunten in SAN-omgevingen. Door dit verbindings- en prestatieniveau heeft het gehele productieteam gelijktijdig toegang tot videobestanden. Daarnaast kunnen binnen de CentraVision-omgeving opgeslagen videobeelden over alle poorten worden verdeeld om een wijde tunnel te vormen voor een snelle doorgifte van hoge volumes data.

Paul Rutherford, Vice-President Technology and Software van ADIC: "Versie 2.0 van CentraVision breidt onze platformondersteuning uit met Linux en Sun, een verbeterd 64-bits bestandssysteem en voegt High Availability-mogelijkheden toe. CentraVision ondersteunt nu bedrijfskritische applicaties die voorkomen in de meeste omroep- en bedrijfsomgevingen. Door de unieke prestatie- en storage-capaciteiten van de Freedom Storage hebben we gekozen voor een samenwerking met HDS. Freedom Storage levert een storage-basis voor de intensieve applicatie-eisen van omroep- en videoproducties."

ADIC
Advanced Digital Information Corporation (Nasdaq: ADIC) is een leverancier van storage-oplossingen voor de markt van open systemen. Het bedrijf biedt Intelligent Storage-producten die zijn ontwikkeld om de mogelijkheden voor het opslaan, beschermen, beheren en gebruik van snelgroeiende netwerkdata te verbeteren. De ADIC-producten omvatten technologieonafhankelijke geautomatiseerde storage-systemen, speciale storage-beheersoftware en multi-protocol verbindings- en beheertools voor storage-netwerken (SAN/NAS). De storage-producten van ADIC zijn verkrijgbaar via een wereldwijde sales-organisatie en een wereldwijd netwerk van resellers en OEM's, waaronder Dell, Fujitsu-Siemens en IBM.

Ingezonden persbericht