Nintendo kondigt Europese releasedatum GameCube aan

Antwerpen - 3 mei 2002 - Officiële datum

Nintendo, 's werelds grootste videogamefabrikant, kondigt vol trots aan dat op 3 mei 2002 de Europese release zal plaatsvinden van de Nintendo GameCube, het enige "100% dedicated" videogame systeem van de nieuwe generatie. Nintendo zal voorafgaand aan de eerste verkoopdag 500.000 units door heel Europa distribueren. Voor de introductieperiode is er een totaal aantal van 1 miljoen stuks gepland.

Met zijn verbluffende graphics en creatieve gameplay, staat Nintendo's nieuwe videogame systeem garant voor een ongeëvenaarde, zeer originele spelervaring zoals die in de game-industrie nog niet eerder is vertoond. Iedere videogame liefhebber - van jong tot oud - kan wel een game naar zijn of haar keuze vinden op de lange lijst van games die bij de introductie van de GameCube beschikbaar zullen zijn.

Op de introductiedag zijn er al meer dan twintig verschillende titels beschikbaar. Geen enkel nieuw platform heeft eerder bij introductie zo'n sterke lijst met titels gekend. Op 3 mei zullen er twee exclusieve first party games worden gelanceerd: Luigi's Mansion en Wave Race: Blue Storm. Luigi's Mansion heeft inmiddels al in Amerika zijn strepen verdiend: het werd de succesvolste titel bij lancering ooit.

Deze games zullen worden aangevuld met een uitstekende lijst van third party titels, waarvan een aantal EXCLUSIEF voor GameCube. Dit zijn Star Wars Rogue Leader Rogue Squadron II van LucasArts en Sonic Adventure 2 Battle van Sega. Naast deze exclusieve games zullen ondermeer de volgende third party titels verkrijgbaar, zijn: 2002 FIFA World Cup TM van EA SPORTS, Batman Vengeance van Ubi Soft Entertainment, Super Monkey Ball van Sega, Tony Hawk Pro Skater 3 van Activision en Burnout van Acclaim.

Op 24 mei komen er nog twee first party titels uit: Super Smash Bros. Melee en NBA Courtside 2002. Ook Super Smash Bros. Melee is al een topper gebleken. In slechts 9 weken tijd zijn er maar liefst 1 miljoen stuks van verkocht in Japan. Kort daarna volgen het nu al legendarische Pikmin, Eternal Darkness: Sanity's Requiem en Star Fox Adventures - allemaal van Nintendo zelf. Bovendien komt er nog een andere geweldige titel - Capcom's langverwachte eerste titel van de Resident Evil serie - exclusief uit op de GameCube. Tegen de zomer zullen er bijna VIJFTIG first en third party titels beschikbaar zijn voor de GameCube.

Nintendo maakt het verschil! Dit wordt eens te meer bevestigd doordat de Nintendo GameCube kan worden aangesloten op de Game Boy Advance, de snelst verkopende portable spelcomputer. Bij een aantal specifieke games kan de Game Boy Advance als een controller worden gebruikt, en zullen de spelers binnenkort spelinformatie kunnen uitwisselen tussen de twee systemen en zo, thuis en onderweg, een wereld van oneindig spelplezier beleven (Nintendo gaming 24:7). In Europa hebben drie miljoen Game Boy Advance bezitters met hun aanschaf al de eerste stap gezet naar de GameCube - een uitstekende basis voor onze nieuwe home console.

De Nintendo GameCube zal in Europa in twee kleuren beschikbaar zijn: paars en zwart. Controllers zijn er in drie kleuren: paars, zwart en paars/transparant.

Hoewel retailers hun eigen verkoopprijzen vaststellen, verwacht Nintendo dat de GameCube in de winkel circa 249 Euro zal gaan kosten. Software zal naar verwachting rond 60 Euro gaan kosten. Nintendo zal de introductie van de GameCube in Europa ondersteunen met een 100 miljoen Euro kostende geïntegreerde marketing campagne.

David Gosen, Managing Director, Sales & Marketing, Nintendo of Europe geeft als commentaar: "Eenvoudig gesteld, zal de Nintendo GameCube het eerste "100% dedicated" videogame systeem worden dat op de markt wordt gebracht met zo'n indrukwekkende lijst games. Met titels variërend van Luigi's Mansion en Pikmin tot Star Wars Rogue Leader Rogue Squadron II en ISS2, zal Nintendo het grootste spelaanbod neerzetten dat ooit bij de introductie van een platform werd gerealiseerd. De GameCube geeft alle spelers, van iedere leeftijd, in alle genres een fantastische spelbeleving - en dat voor een uitstekende prijs. Zonder enige twijfel wordt 2002 het jaar van de Cube."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Le Serrec Franck Ann Willems
Nintendo Benelux B.V Marketing Assistant T 03-2247678 T 03-2247673
F 03-2247676 F 03-2247676
E franck.leserrec@nintendo.be E ann.willems@nintendo.be

Europese introductie Nintendo GameCube in het kort:

Introductie
3 mei 2002

Aantal stuks gedistribueerd voor introductieperiode
1 miljoen, 500.000 op de eerste introductiedag.

Verwachte retailprijs
Hardware ± 249 Euro
Software ± 60 Euro

Kleuren bij introductie
GameCube Paars en zwart
Controllers Paars, zwart en paars/transparant

Beschikbare titels bij introductie
Van Nintendo:
Wave Race: Blue Storm
Luigi's Mansion

3rd party
Star Wars Rogue Leader Rogue Squadron II (LucasArts) Exclusief Sonic Adventure 2 Battle (Sega) Exclusief
Super Monkey Ball (Sega)
ISS2 (Konami)
ESPN Winter Sports (Konami)
Tony Hawk Pro Skater 3 (Activision)
Spiderman (Activision)
Tarzan Untamed (Ubi Soft)
Batman Vengeance (Ubi Soft)
Donald Duck Quack Attack (Ubi Soft)
Crazy Taxi (Acclaim)
Burnout (Acclaim)
Dave Mirra Freestyle BMX (Acclaim)
NHL Hitz (Midway)
Gauntlet Dark Legacy (Midway)
Universal Studios (Kemco)
Batman (Kemco)
Tetris World (THQ)
2002 FIFA World CupTM (EA SPORTS)

Software titles for 2002
From Nintendo:
Super Smash Bros. Melee 24 mei
NBA Courtside 2002 24 mei
Pikmin 14 juni
Eternal Darkness: Sanity's Requiem Q3
Star Fox Adventures Q3
Mario Sunshine Q4

3rd party
Virtua Striker 3 (Sega)
Resident Evil (Capcom)
Extreme G3 (Acclaim)
Rayman (Ubi Soft)
Legends of Wrestling (Acclaim)
Bloody Roar (Activision)
Bomberman (Activision)
18 Wheeler (Acclaim)
Jeremy McGrath (Acclaim)
Cubic Juggler (Acclaim)
Zoo Cube (Acclaim)
Inline Skating (Acclaim)
Turok Evolution (Acclaim)

Ots original text: Nintendo Benelux N.V.
Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be