Nederlandse Vereniging van journalisten

Bestuursverkiezingen

De bestuursleden Mariël Haggeman, Jaap Herschel en Servaas Smulders zijn volgens het rooster aan de beurt om af te treden. Het bestuur draagt Mariël Haggeman en Jaap Herschel voor herverkiezing voor. Voor de vacature Smulders draagt het bestuur Bert de Jong voor.

Gegevens:
Hilbert de Jong, roepnaam Bert
Geboren 10-07-58 in Vierhuis (Friesland)
Getrouwd, drie dochters
Volgde Pedagogische Academie, is gediplomeerd onderwijzer. Maar: "Voor de klas ben ik niet verder gekomen dan een paar invalbeurten. Tijdens studie schreef ik heel veel voor de lokaaltjes. Het bloed kroop..." (Zijn vrouw geeft les aan een basisschool; "Eentje in de familie is genoeg").
1981 regioverslaggever Leeuwarder Courant, redactie Heerenveen. 1984 naar Leeuwarden, regiocoördinator
1988 chef (een van de twee) van de regioredacties, standplaats Leeuwarden. Deze functie heeft hij nog steeds.

"Zit nu voor de vierde keer, geloof ik, in de onderhandelingsdelegatie CAO
dagblad. Dit karwei wil ik wel afmaken."
"Ik weet veel van arbeidsvoorwaarden en pensioenen, vind het leuk."

Aan de verenigingsraad wordt tevens het volgende voorgelegd. Jaap Timmers heeft te kennen gegeven zijn functie van eerste vice-voorzitter neer te willen leggen. Hij blijft wel bestuurslid. Bestuurslid Kees Schaepman is bereid gevonden zijn functie als eerste vice-voorzitter en lid van het dagelijks bestuur over te nemen. Het bestuur draagt Kees Schaepman voor in de vacature eerste vice-voorzitter. Jaap Timmers wordt door het bestuur voorgedragen voor de vacature Schaepman.

Tot en met 21 mei 2002 kunnen voor alle drie eerstgenoemde bestuursvacatures tegenkandidaten worden gesteld bij algemeen secretaris Hans Verploeg. Ook voor de bestuursvacature Schaepman en voor de vacature eerste vice-voorzitter kunnen tegenkandidaten worden gesteld.