Skatebond Nederland

Arjan Smit wint eerste Univé-wedstrijd in Emmeloord

Arjan Smit heeft donderdagavond de eerste wedstrijd gewonnen van de landelijke Univé World on Wheels-competitie. De Nederlands kampioen uit Nijeveen had op de eindstreep slechts centimeters voorsprong op zijn medevluchter Sven Depoorter uit België. Derde werd Marcel Oosten uit Oudehorne. Oosten zat aanvankelijk ook in de kopgroep van drie, maar moest Smit en Depoorter laten rijden. De Fries wist echter wel uit de greep van de achtervolgende groep van elf te blijven. Daarvan werd de sprint gewonnen door de Vlaming Davy Willems. In die groep zat ook een Zweed, Johan Hanas, die verdienstelijk in de Nederlandse competitie debuteerde met de tiende plek. De wedstrijd leek op een afvalrace, waarin het peloton was verbrokkeld tot diverse groepjes. Hoewel het niet regende was het parcours nog nat. Ook de sprint van het overgebleven peloton (om de vijftiende plaats) leverde een spannende sprint op tussen Erik Hulzebosch en Vlaming Frank Fiers, in het voordeel van Hulzebosch.

In de B-categorie won Geert Plender uit Kamperveen, voor Jarno Eggink uit Staphorst en Hermen van der Wal uit Urk. Jenita Hulzebosch-Smit eindigde als 19e, haar zus Marjanne als 21e. Gretha Smit bekeek de wedstrijd vanaf de kant op krukken. De olympisch vice-kampioene op de 5000 meter heeft nog maanden revalidatie voor de boeg na de operatie aan haar afgescheurde knieband.

Uitslag A-rijders en stand Univé-klassement:

1. Arjan Smit, Nijeveen; 2. Sven Depoorter, België; 3. Marcel Oosten, Oudehorne; 4. Davy Willems, België; 5. Luc Bartholomeeussen, België; 6. Roel van Hest, Apeldoorn; 7. Haico Bouma, Wolvega; 8. Arjan Mombarg, Vorden; 9. Willem Hut, Haulerwijk; 10. Johan Hanas, Zweden.

Volledige uitslagen op www.skatebond.nl


---