Rechtbank 's-Gravenhave

Persbericht inzake voorlopig getuigenverhoor van prinses Máxima
Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 26-04-2002

Persbericht rechtbank 's-Gravenhage

Het voorlopig getuigenverhoor van de heer Van der Bent (eisende partij) tegen prinses Máxima (gedaagde partij) zal een aanvang nemen op
Vrijdag 3 mei 2002 om 9.00 uur.

Prinses Máxima zal als eerste getuige worden gehoord. Daarna zullen gehoord worden een beveiligingsambtenaar en twee politieagenten. Het verhoor van een tweede beveiligingsambtenaar zal op een later tijdstip plaatsvinden.

De getuigenverhoren zijn openbaar en dus voor pers en publiek toegankelijk.

Ingevolge de richtlijnen audiovisuele media in de rechtszaal mogen tijdens een zitting geen opnamen worden gemaakt van getuigen, tenzij daarvoor (via hun advocaat) tevoren hun uitdrukkelijke instemming is verkregen. De advocaat van prinses Máxima heeft laten weten dat zijn cliënte niet instemt met het maken van opnamen. Ingevolge dezelfde richtlijnen is het maken van opnamen niet toegestaan in de publieksruimten van het gerechtsgebouw.
Op grond hiervan zal audiovisuele opnameapparatuur op 3 mei aanstaande niet worden toegelaten tot het Paleis van Justitie. Dat zelfde geldt voor fotocamera's. Voorts is het uittekenen van getuigen tijdens de zitting niet toegestaan.

Journalisten die de zitting op 3 mei willen bijwonen wordt verzocht zich tevoren daarvoor aan te melden bij de afdeling voorlichting van de rechtbank, en wel uitsluitend per faxbericht op het nummer: 070-3811972.

De verhoren zullen worden afgenomen door rechter mr. P. Joele.


-----